Hitelkártyát kaphatunk az iPhone mellé?

írta: Robi

Már korábban is hallhattunk róla, hogy az Apple azt tervezi, hogy telefonunkat hitelkártyaként is tudjuk majd használni, de ez eddig csak mítosznak tűnt, egészen mostanáig.


A Goldman Sachs közreműködésével érkező Apple hitelkártyákról szóló pletykákat először tavaly májusban hallottuk, de az azóta eltelt időszakban semmi új információ nem látott napvilágot máig. A szóbeszéd szerint az Apple a Mastercard-al együttműködve fogja kibocsátani az iPhone modellekbe “épített” hitelkártyákat, melyek tesztelését a cég dolgozói heteken belül megkezdik. Így még nagyobb távlatok nyílnak meg az Apple előtt, mivel az Apple Pay-el még most sem tudunk sok helyen fizetni.

Nem titok, hogy az Apple ezzel egy új bevételi forrást akar magának teremteni. A kártyák tulajdonosai a Wallet alkalmazáson keresztül tudják majd nyomon követni kiadásaikat és különleges szolgáltatásokat tudnak igénybe venni. Az Apple fejlesztői már beszámoltak arról, hogy dolgoznak a Wallet frissítésén, így több lehetőség előtt nyílik majd meg az ügyfelek számára. Valószínűleg az iOS 13-al egy időben fog érkezni az újragondolt Wallet, tehát a júniusban lezajló WWDC után talán már jobban tájékozottak leszünk.

forrás: phonearena

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.