Hivatalos: Jön az iPhone SE

Az Apple a mai keynote-on bemutatta a sokak által várt iPhone SE-t mely külsőleg teljes mértékben az iPhone 5S-re hasonlít, vagyis a korábbi képekkel ellentétben nem egy “lekicsinyített” iPhone 6-ot fogunk kapni. A készülék grey, silver, gold és rose gold színekben fog érkezni.

hatlap

A 4 hüvelykes modell az iPhones 5S-nél kétszer gyorsabb processzorral lesz ellátva, amelyet egy 64 bites A9-es chip fog meghajtani. Grafikus teljesítményét tekintve pedig háromszor erősebb lesz mint az 5S esetében, a mozgásokat egy M9 chip tartja szemmel.
12 megapixeles hátlapi kamerával fog érkezni, mely 64 megapixeles panorámaképek rögzítésére lesz képes. Videofelvételnél a 4K felbontásban rögzíthetünk és a 6S-hez hasonlóan támogatni fogja a Live Photos-t is. Az LTE modullal ellátott készülék maximum 150 Mbps letöltési sebességre lesz képes, 802.11a/b/g/n/ac-es WiFi és a Bluetooth 4.2-vel felszerelve. A home gomb termesztésen Touch Id ujjlenyomat olvasóval és iOS 9.3-al fog érkezni. Az előlapi kamera retina vakuval rendelkezik a 6S-hez hasonlóan, ilyenkor a kijelző villan fehéren kép készítésekor.

speci

A home gomb termesztésen Touch Id ujjlenyomat olvasóval fog érkezni melyet az Apple Payhez is használhatunk. A készüléket március 24-től lehet előrendelni, 31-én már néhány országban elérhető is lesz, viszont május végén fogják elérhetővé tenni további 110 országban. A 16 GB-os modell 399 dollárba fog kerülni, a 64 GB-os pedig 499 dollárba, magyarországi árakról a későbbiekben lesz információ.

eleje

 

 

 

MEGOSZTÁS