Hivatalosan is megérkezett a MIUI 12, mutatjuk az új funkciókat

miui-12-cover

A Xiaomi ma egy új készülékről és a MIUI kezelőfelület legújabb verziójáról is lerántotta a leplet. A MIUI 12 több újdonságot is hozott és mellette elég látványos is lett.


A Xiaomi ma bemutatott a Mi 10 Youth Edition készüléke mellett megismerkedhettünk a MIUI 12 kezelőfelülettel is. Az Android 10 alapú felület több vizuális újítást hozott magával, de letisztultabb és szellősebb megjelenést érzékeltet. Kaptunk még rengeteg új animációt, tovább fejlesztettek a sötét módon, megújult az egészség alkalmazás és kifinomultabbak lettek az adatvédelmi vezérlők.

A rendszer elég látványos lett, több új alkalmazásindító és záró animációt kaptunk és ez mellett még a Xiaomi szerint gyorsabb is mint a többi MIUI felület. Továbbfejlesztették a sötét módot, amit csak Dark Mode 2.0 néven emlegettek a bemutató során. Erről egyébként azt kell tudunk, hogy bekapcsolva automatikusan tompít a telefon az éppen aktuális háttérképen és új betűkészletet állít be. Ezzel a szöveg könnyebben olvasható lesz és nem terheli annyira szemünket.

Kaptunk új vizuális feloldási effekteket is. Ezek közül az kettőt fent tekinthetünk meg és meg kell jegyezni tényleg nagyon látványos lett. Ehhez hasonlókból rengeteg áll majd rendelkezésünkre. Ezen kívül a MIUI 12-ben mindig elérhető lesz a képernyő-funkcionalitás és úszó ablakokat is kapunk amik könnyítenek a kezelésen.

A MIUI 12 egy másik kulcsfontosságú tulajdonsága a továbbfejlesztett adatkezelés. Itt nyomon tudjuk követni az alkalmazások viselkedését és jelzi a telefon, ha egy adott app visszaél az engedélyünkkel. Ezen kívül új virtuális biztonsági protokollt vezet be a Xiaomi, ami megakadályozza, hogy a gyanús alkalmazások hozzáférjenek a telefonon lévő alapvető információkhoz.

Segítő funkciót is hoz magával a MIUI 12. Megkapjuk az AI Calling szolgáltatást, amivel átirányíthatjuk a hívásokat és a telefon javasol válaszokat a beszélgetésék során, bár ezt inkább hallássérülteknek ajánlják és felmerül az a kérdés is, hogy milyen nyelven működik majd az első körben. A Mi Health is átesett némi fejlesztésen, új AI algoritmust kapott az applikáció, még több eszközzel lett kompatibilis és az alváskövetéshez elég lesz csak a telefon a párna alá helyeznünk.

A MIUI 12 zárt béta tesztelés már elérhető, de csak a kínai felhasználók számára, az első stabil verzió júniusban futhat be. Valószínűleg itthon kell majd egy kis csúszással számolnunk.

Fotókon pózol a Xiaomi első strapatelefonja 

Bemutatkozott a Xiaomi Mi 10 Lite 5G a középkategória új ásza

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.