Huawei Mate 30 Pro hazai ár és megjelenés

mate-30-pro-cover

Több hónapos várakozás után végre hozzánk is megérkezett a Huawei új csúcsmobilja. A GMS (Google Mobile Services) mentes Mate 30 Pro ára nem lett olcsóbb, sőt a külföldi árcédulára még rájöttek a helyi adók is.


A mai napon a Huawei egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarországon is beszerezhető lesz a legújabb zászlóshajójuk. A Mate 30 Pro hazai startja nem volt váratlan, már a múlt héten lehetett látni a Huawei weboldalán, hogy január 21 és 27 között tartják az előrendelési időszakot. A Mate 30 sorozatot még 2019 szeptemberében mutatta be a gyártó. Mint tudjuk ezek a mobilok voltak az első olyan Huawei telefonok melyek nem kapták meg a Google Mobile Services csomagját. Ebből adódóan rengeteg olyan Google alkalmazást nem találunk meg rajtuk, amit a többség nap mint nap használ. Kínában ez nem okozott gondot, mivel ott eddig is megvoltak a GMS nélkül, az európai országokra már ez nem mondható el. Valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy eddig kellett várnunk arra, hogy itthon is felkerüljön az üzletek polcaira a Huawei Mate 30 Pro.

mate-30-pro-2

A hardverspecifikációkat valószínűleg már a legtöbben ismerik, de azért felsoroljuk őket. A Mate 30 Pro egy 6,53 hüvelykes Full HD+ felbontású megjelenítőt kapott. A 18.5:9-es képarányú kijelző védelméről Gorilla Glass 6 gondoskodik és adott a HDR10 támogatás is. A megjelenítő felső részében egy szélesebb szenzorszigetet találunk. Ebben vannak az arc alapú feloldáshoz szükséges érzékelők, illetve egy 32 megapixeles f/2.0 rekeszértékű előlapi kamera és egy 3D TOF szenzor. A telefon hátlapján lévő kamerarendszer négy modulból áll. Ezek közül a fő kamera 40 megapixeles f/1.6 rekeszértékkel. Mely mellé kapunk még egy f/2.4-es 8 megapixeles telefotó, egy f/1.8-as 40 megapixeles ultra széles látószögű, illetve egy 3D TOF kamerát.

mate-30-pro-cover

A készülék burkolata alatt a házon belül készült 7 nanométeres Kirin 990 lapkáját találjuk. A rendszermemória 8 GB, ami mellé 128 vagy 256 GB-os UFS 3.0-ás tároló jár. Az eszközben egy 4500 milliamperórás akkumulátor kapott helyet, a telep támogatja a 27W-os vezeték nélküli és 40W-os vezetékes töltést.

Huawei Mate 30 Pro ár és rendelés

A Huawei Mate 30 Pro ára itthon 344.999 forint, ennyi pénzért a 256 GB-os modellt tudjuk megvásárolni. Az előrendelés január 27-ig tart, és ajándék Wacth GT 2-t, továbbá fél év kijelző garanciát adnak a Mate 30 Pro mellé.