Huawei P Smart Z hazai ár és megjelenés

huawei-p-smart-z--hazai-ár-és-megjelenés

A Huawei P Smart Z-t remek árat kapott Kínában, ezért már alig vártunk a nemzetközi premiert és a hazai megjelenést. Nagy meglepetésre itthon csupán néhány ezressel kell többet fizetni érte.


A Huawei P Smart Z egyik legfőbb ismertetőjele, a hatalmas 6,59 hüvelykes kijelző mindenféle kameralyuk vagy szenzorsziget nélkül. Az előlapi kamerát egy mechanikusan előugró, periszkópra emlékeztető kis szerkezettel oldották meg. A készülékházból kiemelkedő modul 16 megapixeles, f/2.0-ás blendét kapott és maximálisan 1080p-ben tudunk vele videót rögzíteni. A kamera a Huawei szerint 100.000 alkalommal biztosan előjön, mindenféle hiba nélkül és a strapabíróságával sincs gond, akár 12 kilogramm oldalirányú terhelést is eltűr.Huawei P Smart Z hazai ár és megjelenésEnnek a kialakításnak köszönhetően 84,3 százalékos kijelző/test arány sikerül elérni, aminél azért már láttunk jobbat is, de a középkategóriában teljesen megfelelő. Több vonalon is spórolt azért a Huawei, a megjelenítő AMOLED helyett LCD, felbontása 1080 x 2340 pixel. A hátlapon ujjlenyomat olvasót és kettő darab kamerát találunk egymás alatt, a bal sarokban.Huawei P Smart Z hazai ár és megjelenés

A főmodul 16 megapixeles, ami mellé 2 megapixeles mélységérzékelős szenzor társul. Itt is lehet érezni, hogy kicsit szűkös volt a keret amibe bele kellett férni. Rengeteg AI funkció adott, a rendszer több mint 500 jelenetet képes felismerni, 22 kategóriában. Van még LED vaku, HDR, panoráma mód és maximálisan Full HD videórögzítési lehetőség.Huawei P Smart Z hazai ár és megjelenésA lapkakészlet a 12 nanométeres gyártástechnológiával készült, nyolc magos Kirin 710F. A belső memória mérete 4GB, tárhelyből pedig 64 GB-ot kapunk, ez többségében bőven elég mindenre. Ha valakinek kevés lenne a ROM, akkor micro SD kártyával tud bővíteni, egészen 512 GB-ig. A méretes ház jókora akkumulátort takar, sajnos a 4000 milliamperórás telep különösebb gyorstöltéssel nem rendelkezik. Gyárilag Android 9 Pie rendszerrel érkezik a masina, a Huawei féle EMUI köntösben.

A Huawei P Smart Z-t bruttó 94.990 forintos áron lehet megvásárolni a Huawei hivatalos partnereitől, de vannak olyan webáruházak ahonnan jóval olcsóbban beszerezhető. Aki úgy dönt mindenképp gyári garanciát szeretne és előrendeli a június 1 és 15 közötti időszakban, ajándék okosmérleget is kap mellé. Színek tekintetében éjfekete, zafírkék és smaragdzöld modellek közül választhatunk.