Huawei Watch GT 2 Pro – Sok időnk van

A HDC-n a Huawei több új eszközt bemutatott, köztük a Watch GT 2 Pro okosórát, amit mi is megkaptunk tesztelésre. poco-x3-nfc-gearbest-banner-4Bőrszíjas Nebula szürke verziót kaptuk meg tesztelésre a magyar leányvállalattól. Mivel az óra kifejezetten sportolásra van kitalálva, ebből a szempontból talán az Éjfekete variáns jobb lett volna számomra a kényelmesebb viselhetőség miatt. Már a dobozon látszik, hogy egy prémium okosóráról van szó, a csomagolás igényes megjelenésű, fekete alapon arany betűkkel, az elején egy képpel az óráról.A dobozba kábelt, egy apró töltőbölcsőt és használati utasítást csomagolták. Az óra igazán igényes darab, anyaghasználatra és az összeszerelés minőségére sem lehet panasz. Zafírüveg borítást kapott az óralap, ami kiválóan ellenáll a karcoknak. Ez elmondható a titániumból készült házról és kerámia hátlapról is. Viselése kényelmes, de ha valaki kizárólag a sportolás miatt dönt a Watch GT 2 Pro mellett lehet érdemesebb a fluorelasztomer szíjas fekete verziót választani.

Az eszköz 1,39 hüvelykes, 454×454 pixel felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik, tehát elég méretes darabról van szó, hölgyeknek nem biztos, hogy ez a modell a legmegfelelőbb választás. A motorháztető alá Kirin A1-es chipset és 4 GB tárhely szorult, amiből kb. 2,2 GB áll rendelkezésünkre az első bekapcsolás után. Ebből kifolyólag zenét is tudunk rajta hallgatni, hangszórón vagy Bluetooth headset-en keresztül. Van mikrofon, ha úgy adódik hívást is lebonyolíthatunk az órán keresztül.Véleményem szerint a közel két hetes üzemidő az egyik legjobb tulajdonsága a Watch GT 2 Pro-nak. Bár a hivatalos közleményben konkréten két hetet említenek, nálam mindennapos használat és sportolás mellett “csak” 1,5 hetet sikerült kihozni belőle. Apróbb hátrány, hogy a töltés nekem egy kicsit lassúnak tűnt, de ha ilyen ritkán kell táplálni az akkut, simán belefér. A korábbi két érintkezőpöttyös megoldást vezetéknélküli Qi töltésre cserélte a Huawei, így akár telefonról is fel tudjuk tölteni az órát. A dobozban lévő töltőbölcső egyébként 10 W-os, és 5 perc töltéssel 10 órára elegendő energiát pumpálhatunk az órába.

Testreszabhatóság szempontjából rengeteg óraszámlap közül választhatunk, illetve NFC-n keresztül saját képet is feltölthetünk, amit beállíthatunk számlapként. A felső gomb megnyomásakor a főmenüt tudjuk előcsalogatni, itt több menüpont is rendelkezésünkre áll, például a beállítások, zseblámpa, stopper, iránytű, légzés, hívásnapló, alvás és stresszint-mérés. Az alsó gomb a sport üzemmódot hozza elő, a Watch GT 2 Pro közel 100 edzésmódot kínál, beleértve olyan sportágakat, mint a sí, snowboard vagy golf. Az okosóra beépített animált személyi edzője 44 különböző testhelyzetet animál 12 edzésmódhoz, ezzel lehetővé teszi, hogy okostelefon vagy más készülék nélkül, szabadon edzhessünk, akár otthon is.A Watch GT 2 Pro összesen 96 edzéstípust támogat, melyeket fejlett érzékelőivel mér. A 11 profi edzésmód lefedi a legnépszerűbb mozgástípusokat, beleértve többek között a futást, sétálást, biciklizést és az úszást. A többi 85 edzésmóddal szinte bármilyen mozgásformát kipróbálhatunk, legyen szó fitness edzésről, táncról, labdajátékokról, vízi-, téli- vagy extrém sportokról. Az edzésmód egyszerű kiválasztását követően a készülék méri a teljesítményünket, az szenzorok pedig többek közt a szívritmust, kalóriát, az edzés idejét, a véroxigén-szaturációt (SpO2) figyelik.Számomra negatívum volt, hogy a különböző applikációk (telegram, viber, messenger) értesítéseit nem kaptam meg. A jó hír viszont, hogy már megnyílt az alkalmazásfejlesztési lehetőség a fejlesztők számára, így ez a közeljövőben biztosan változni fog. Ha már több applikáció is elérhető lesz az eszközre akkor valódi okosórává válhat. Amit mindenképp érdemes kiemelni az a 1,5-2 hetes üzemidő, a rengeteg sportolási mód, a prémium kialakítás illetve a professzionális egészségfunkciók (szívritmus-figyelés, alvásfigyelés,egész napos stressz-szint figyelés és a véroxigén-szint változás).A Huawei újdonsága azoknak is megfelelő választás lehet, akik eddig pont azért nem vettek okosórát, mert nem szerették volna 1-2 naponta töltögetni azt. A Watch GT 2 Pro itthon szeptember 21-től lesz előrendelhető 111.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron, ajándék Huawei Freelace vezeték nélküli fülhallgatóval. Az ár elsőre kicsit soknak tűnik, de az eszköz több fronton is fejlődött az előző generációhoz képest. Ha elérhetővé válnak rá az alkalmazások, máris egy teljes értékű okosórát kapunk és azt sem szabad elfelejteni, hogy ezért az összegért egy közel 20.000 Ft-os Bluetooth füles is jár mellé az előrendelőknek.

__

Frissítve (2020.11.17):

Így használható tökéletesen a Huawei Watch GT 2 Pro Android és iOS eszközökkel

A Huawei Watch GT 2 Pro kiváló társ a rendszeresen mozgóknak és azoknak is, akik szeretik, ha minél több és pontosabb adatot tudnak testük egészségügyi állapotáról. Legyen szó izzasztó kardió edzésről, stressz szint méréséről, vagy alvásfigyelésről, a Huawei Egészség segítségével egyszerűen ellenőrizhető bármelyik adat már Android és iOS platformon is. A Huawei Watch GT 2 Pro ugyanis tökéletesen működik más operációs rendszerekkel is.

1. lépés: A Huawei Egészség alkalmazás telepítése Android-eszközök esetében elegendő beolvasni a Huawei eszköz csomagolásán található nyomtatott QR-kódot a Huawei AppGallery-ből vagy a Google Play áruházból. Az iOS-felhasználók a Huawei Egészség alkalmazást az AppStore-ból egyszerűen letölthetik.

2. lépés: Használatra kész! Az okostelefonunk és a Huawei Watch GT 2 Pro párosítása után készen áll a használatra. Számos szenzora szinte azonnal aktiválódik, és figyeli szívritmusunkat a TruSeen™ 4.0+ pulzusmérő technológiával, pontos alváselemzést pedig a HUAWEI TruSleep technológiával készít. Ezeken felül a Huawei Egészség App méri a stressz-szintet és a vér oxigénszintjét (SpO2) is. Sportoláskor sem hagy cserben, a Huawei Watch GT 2 Pro akár 100-nál is több edzésmódot támogat.