Idén valószínűleg nem lesz Huawei Mate széria

mate 40

A Huawei-re rá jár a rúd az amerikai szankciók óta, visszaesett a kereslet a telefonjaik iránt, emellett kevesebb az alkatrész is, amit fel tudnak használni.

INLOCK

A kínai cég idei csúcssorozata a Huawei P50 széria már több hónapja késik. A cég már bemutatott egy két részletet a készülékből, de valószínűleg az alkatrész hiányok miatt csúszik a bevezetési időpontja.

Ez azért várhatóan még kapható lesz, viszont a Mate széria rajongók rosszabbul járhatnak, hiszen pletykák szerint nem fog érkezni újabb készülék 2021-ben.

mate 40 pro

Erre a lépésre azért lesz szükség, hogy az erőforrásait a P50-es szériára összpontosítsák, hiszen talán nagyobb piaca lehet annak világszerte. Ez egy fordulat lehet a cég történetében, hiszen 2013 óta, mióta fut a Mate sorozat, sohasem volt olyan, amikor kimarad a sorozat egyik tagja.

A tiltások nem csak a cégekre vannak befolyással, hanem a vásárlókra is, hiszen rengeteg ember használt világszerte Huawei termékeket és szokta meg a felületét. Most viszont, aki teljes értékű mobilt szeretne magának, egy új márkát kell keresnie, új felülettel. Reméljük, hogy valami változás lesz az ügyben.

Forrás