Így alakulhat 2022-ben az összehajtható kijelzőjű okostelefonok piaca

A gyártók az ide évben sorra mutatják be első agy második generációs hajlítható kijelzőjű készülékeiket. Jelenleg a felső prémium kategóriába tartozó új piaci szegmensnek mondható készülékek felhasználási arányát nézve még tud bőven fejlődni a piac eladások tekintetében. Most egy elemző cég újabb várható fogyási terveket közölt.

Az összehajtható készülékek piacát egyértelműen vezető Samsung már a harmadik generációs ilyenfajta készülékét fogja piacra dobni. A Huawei is már bemutatta a második generációs készülékét és a Xiaomi is az ilyen készülékek közt ár barátnak mondható készülékét.

A Samsung a tavalyi évben 80%-os piaci részesedéssel uralta a piacot. Idén viszont már több kihívója lesz, hiszen a Huawei és a Xiaomi mellett az Oppo, Vivo, a TCL és egyes híresztelések szerint az Apple is tervez piacra dobni ilyen típusú terméket. Elemzők szerint azért is fog nőni nagy ütemben a piac, mivel egyre több olyan készülék fog megjelenni, ami 1000-1500 dollár körül fog mozogni, így több ember ruházhat majd be rá.

Forrás

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.