Így alakultak Európában az okostelefon eladások

samsung

Európa a mobiltelefongyártók számára nem a legfontosabb piac. Az idei évben ismét növekvő tendenciában vannak az eladási számok. Mutatjuk melyik márka vezet eladásokban!

INLOCK

A COVID19 járvány után, az idei évben, újra fellendülésben van az európai piac. A cégek eladásai folyamatosan növekednek. 2021 első negyedévében az okostelefonpiac 6%-al nőtt a tavalyi eladásokhoz képest az öreg kontinensen. A Counterpoint Research szerint a Samsung vezeti a dán, finn és holland piacot is.

Samsung dominancia

A dán piacot 36%-os piaci részesedéssel vezeti a dél-koreai nagyvállalat. A kutató cég szerint, ez a siker annak tudható be, hogy a Huawei eladásai drasztikusan beestek. Van egy kínai vállalat, aki viszont remekelt. Ez pedig nem más, mint a OnePlus, aki 200%-os növekedést tudott elérni, ami 5%-os piaci részesedéshez volt elegendő.

dánia

A holland okostelefonpiacon a Samsung 18%-os növekedést vitt véghez. Ezzel vezeti ugyan a rangsort, viszont növekedés tekintetében eltörpül a versenytársaktól. A Xiaomi például 350%-ot tudott növekedni. Mögötte a OnePlus lohol 300%-os növekedéssel. Kijelenthetjük, hogy a kínai vállalatok begyújtották a rakétákat. Ezen a területen két nagy vesztest is megemlíthetünk. Az egyik az LG, aki 84%-ot esett eladások tekintetében, míg a Huawei 100%-ot. Az első negyedévben, összességében 14%-ot növekedett a holland piac, az előző évhez képest.

holland

Finnországban, közel 40%-os részesedéssel vezet a Samsung, megelőzve a tavalyi év végén, kiugróan teljesítő Apple-t. Utána a Xiaomi kúszott fel a harmadik helyre, meglovagolva a Huawei eladások csökkenését. Összességében, 24%-al növekedett ez a telefonpiac a tavalyi eladási számokhoz képest.

Az első negyedévben az okostelefonok eladási árai minden okostelefonpiacon növekedtek. Ez, az elemző cég szerint betudható az 5G-s telefonok terjedésének, emellett a Samsung S21-es széria korai bemutatásának is. Az Apple iPhone 12-es szériája is kiemelkedően teljesít ezeken a piacokon is.

Ha megnézzük a globális  eladásokat, ott is hasonló a helyzet. A Samsung magasan vezeti , mögötte következik az Apple és a Xiaomi. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul tovább az idei év, az eladásokat tekintve.

Forrás