Ilyen lehet az Apple dupla kamerája

Már több hírben is feltűnt, hogy a következő iPhone-ok dupla kamerával érkezhetnek, de egyenlőre nem tisztázott milyen új lehetőségeket nyit számunkra ez az új megoldás. A most nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a dupla kamera a képminőség javítására szolgál majd, és  külön-külön is használni tudjuk egy időben. A szabadalom szerint az egyik egy szabványos, széles látószögű lencse lesz, ami az iPhone-okban ma is megtalálható. Ez a lencse a közeli képek és videók rögzítését teszi lehetővé, a másik pedig egy teleobjektív lesz.

Mindkettőt használhatjuk egyszerre és az elkészült képeket pedig egy Apple alkalmazással tudjuk majd szerkeszteni. A dokumentum szerint kép és videó is megjeleníthető majd a kamera alkalmazáson belül egy osztott képernyőn, csak egy egyik széles látószögű a másik pedig egy közelebbi felvétel lesz. Azt, hogy melyik része jelenik meg a felvételen nagyítva mi adhatjuk meg ujjunkkal navigálva a széles látószögű képen. Ez a mozdulat nagyban hasonlít majd a mostani digitális zoom-hoz csak annyi lesz a különbség, hogy a képnek sokkal jobb lesz a minősége nem lesz pixeles.

Korántsem biztos, hogy ez a már a legközelebbi iPhone-ban megjelenhet, egyenlőre csak azt tudni, hogy a cég dolgozik ezen a technológián.

A MacRumors egy munkatársa készített egy bemutató videót erről a funkcióról.

 

MEGOSZTÁS