Ilyen lesz a OnePlus 9 Pro

Már csak néhány hónap választ el minket a OnePlus 9 széria bemutatójától, ami a legfrissebb információk szerint márciusban lesz.

Ha ez igaz, akkor a vállalatnak lassan meg kell kezdeni a gyártási folyamatot. A hardverről valószínűleg korábban döntöttek a OnePlus vezetői és mérnökei. Már most borítékolható, hogy a motorháztető alá Snapdragon 875 rendszerchip fog kerülni, ha az előző generációból indulunk ki, a 65W-os gyorstöltés és a 120 Hz-es kijelző sem fog hiányozni a repertoárból. A mobillal kapcsolatban inkább csak a dizájn tekintetében voltak homályos részletek, de most pár kiszivárgott CAD vázlatnak köszönhetően ez is tisztázódott. Ugyan a felvételek nem hivatalos forrásból származnak, de a következő leakster több esetben is adott már tuti tippet, így nincs okunk kételkedni.

A OnePlus 9 Pro több vonást is az előző generációtól örököl majd. Az előlapi kamera a bal felső sarokban helyezkedik el, a hátlapon pedig három szenzor dolgozik, egy meglehetősen méretes kameraszigetben. Ránézésre úgy tűnik, hogy az egyetlen dizájnbeli különbség a OnePlus 8T és a OnePlus 9 között a kamerarendszer kialakítása lesz.

Az eszköz kijelzője egy 6,55 hüvelykes AMOLED panel lesz, két oldalt ívelt szélekkel. Az USB Type-C portot a szokásos helyen lent találjuk, mellette közvetlenül pedig egy külső hangszóró helyezkedik majd el.

A Samsunghoz hasonlóan a OnePlus is előbb mutatja be a csúcsmobilait, ha hihetünk a pletykáknak már márciusban megismerkedhetünk velük.