Imádni fogják a nagyvárosok lakói a Google Maps új funkcióját

Google_maps_bkv_mav_volan

A Google Maps manapság egyre több mindenre használható. Eredetileg arra tervezték, hogy kiderítsük miként lehet eljutni egyik helyről a másikra, de azóta már számtalan új funkcióval bővült.


Értékelhetünk szállásokat, éttermeket és különböző helyeket, megoszthatjuk tapasztalatainkat a többiekkel és rövid időn belül kaját is tudunk majd rendelni a Google Maps segítségével. Valószínű ti is sűrűn használjátok azt a funkciót, ami megmutatja, hogy az adott üzletben vagy plázában mikor van csúcsidőszak és mikor vannak kevesebben, jól jöhet ez mondjuk egy nagyobb bevásárlás előtt. Ezt gondolták tovább a Google-nél, és mostantól már abban is segít, hogy felkészüljünk a tömegre a közösségi közlekedésben.

Közel 200 nagyvárosban vált elérhetővé ez az opció, amivel a keresőóriás megpróbálja megsaccolni mennyire lesz zsúfolt az általunk választott járat. A Google 2018 óta dolgozik ezen a szolgáltatáson, elsőként csak a felhasználók egy szűk rétegénél működött tesztüzemben. Nekik értékelniük kellett, hogy milyen volt az útjuk és mennyi szabad hely volt azon a tömegközlekedési eszközön amit használtak. Az új funkció az Android rendszert futtató eszközökön és az Apple készülékein és elérhető lesz, szépen fokozatosan mindenki számára.