iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max – na, de hol az innováció?

iphone-11-cover

Új processzorral, több kamerával, a megszokott több éves notch-csal és az XS és XS Max körvonalaival érkezett az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max.


A tegnapi bemutató ászai egyértelműen az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max voltak, bár előbbiről nem igazán emlékeztek meg igazán, de hardverspecifikációit tekintve nagyban hasonló az iPhone 11 Pro Max-hoz. A két újdonság 5,8 és 6,5 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik. A maximális fényerő 1200 nit, támogatott a HDR10 és a Dolby Vision, a pixelsűrűség 458 ppi.

iphone-11

A hátlapra végül a kissé csúnyácska szenzorszigetet kaptuk, három kamerával. Ugyan ennél van már darabra több is más gyártóknál, de egy kis szoftveres varázslattal elég sokat lehet belőlük kihozni. Három 12 megapixeles kamerát kapunk, a fő modult egy telefotó lencse és egy ultra széles látószögű objektív fogja kiegészíteni. A kamera alkalmazásban 0,5x-1x-2x zoom értékek közül választhatunk egy csúszka segítségével, jó hír, hogy a kép rögzítését követően is változtathatjuk a nagyítás mértékét, ha esetleg valaki lemaradt volna róla. Kapunk Deep Fusion funkciót, ami annyit jelent, hogy 4-4 képet készít a mobil és ezeket gyúrja egybe. A videófelvételen is eszközöltek egy kis változást, közvetlenül a rögzítés után szerkeszthetjük az anyagot a gyári alkalmazásban, illetve kiválaszthatjuk majd, hogy a három közül melyik kamerával vegyen fel videót a telefon. Ez a bemutatón egész jónak tűnt, meglátjuk élőben milyen lesz, a maximális felbontás továbbra is 4K 60 fps.

iphone-11pro-11pro-max

Az előlapi kamera 12 megapixeles, képes lassított felvétel rögzítésére és az eszközön lévő négy kamera együtt is tud dolgozni, tehát rögzíthetünk úgy, hogy közben magunkat is látjuk. Ugyan innovációnak nem mondanám, de végre kapunk gyorsabb töltést és a dobozba már egy gyorsabb adaptert csomagolnak. Ha már a töltésnél tartunk, az Apple ezúttal sem sokat árult el az akkumulátor kapacitásáról, annyit tudunk, hogy az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max 4, illetve 5 órával bír többet az elődjénél.

iphone-11-2

Mindkét modellben a 7 nanométeres A13 Bionic processzort találjuk, ami ezúttal is gyorsabb, mint a konkurens gyártók rendszerchipjei és a GPU is erősebb lett. A rendszermemóriáról szintén nem tudunk semmit, de ha hihetünk egy korábban kiszivárgott képnek akkor a 11 Pro-ban 4 GB RAM található, ezzel szemben a Max 6 GB-ot kapott. Az IP68-as minősítés továbbra is megmaradt, tehát vízállóak a telefonok. Az ütős induló ár is a régi, 399.990 forintért kaphatjuk meg a 64 GB-os variánst az iPhone 11 Pro-ból. Az iPhone 11 Pro Max pedig 439.990 Ft-tól kezdődik, egyébként 64, 256 és 512 GB-os változatok vannak. A színek tekintetében pedig asztroszürke, ezüst, éjzöld és arany modellek közül választhatunk.

Mindent összegezve, több és jobb kamerákat kaptunk és a processzor is erősebb lett, a hátlapot tekintve pedig a dizájn eltér az eddig megszokottaktól, de az előlap viszont maradt ugyanaz. Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó nincs, 5G nincs, a konkurenciához képest nem igazán láttunk semmi innovatívat, ez az iPhone 11 széria.

FORRÁSapple
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.

1 hozzászólás

Comments are closed.