iPhone 12: Új töltő lesz, de nem biztos, hogy belekerül a dobozba

Az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max mellé 18 W-os töltőadaptert pakolt az Apple, az iPhone 11 tulajoknak viszont be kell érni a jó öreg 5 W-os töltőfejjel. Valószínűleg ez sokaknak nem nyerte el a tetszését, de úgy néz ki idén még ennyi sem jár majd az iPhone 12 mellé.

Az eddigi pletykák szerint, idén ősszel négy iPhone-t mutat majd be az Apple. A keynote pontos dátuma még kérdéses, eddig szeptemberben jöttek a cupertinoiak új készülékei, de az elmúlt hetekben felmerült, hogy a koronavírus miatt októberre csúszik a dolog. Egy kínai forrás szerint új töltőadaptert is bevezet az Apple, ami a maga 20 W-os teljesítményével valamivel rövidebb töltési időt ígér, a csavar a dologban viszont az, hogy ezt nem mindegyik iPhone kaphatja majd meg.

Állítólag egy kompakt 5,4 hüvelykes, két 6,1 hüvelykes és egy 6,7 hüvelykes iPhone-ra számíthatunk idén. Gyaníthatóan a legkisebb lesz a legolcsóbb, ezért az Apple ott spórol majd ahol csak tud. Az egy másik kérdés, hogy mostantól nem ad fülest a telefonjai mellé a vállalat, de úgy néz ki, hogy az iPhone 12 esetében – ez az 5,4 hüvelykes modell – még töltőfejet sem kapunk, csupán a lightning kábelt. Úgy tűnik ezúttal az 5 W-os adapter sem fért bele a keretbe.

Valószínűleg a két Pro verzió mellé azért jár adapter, bár az Apple-t ismerve megeshet, hogy valamivel megmagyarázzák a dolgot és külön kell majd mindenkinek megvásárolni. Részletesebben az iPhone 12 szériáról korábbi cikkünkben olvashatsz.