Itt az első 20 GB RAM-os mobiltelefon

zte

Hardveresen lassan az okostelefonok ott tartanak, mint az asztali számítógépek. Mutatjuk mekkora RAM-al jön a ZTE legújabb készüléke.

INLOCK

A kínai vállalat az utóbbi időszakban rengetek új készüléket jelentett be, melyek sok innovatív megoldást hoztak el a mobiltelefonok piacára. Ilyen volt a ZTE Axon 20-is, ahol a kijelző alá rejtették a szelfi kamerát.

Idén a vállalat frissítette a sorozatot és bemutatta a ZTE Axon 30-as mobiltelefont, ahol nem csak a kijelző alá épített szelfi kamerát fejlesztették tovább, hanem a világon elsőkén 20 GB RAM-ot pakoltak egy mobiltelefonba.

zte

Erre biztosan sokan felkapják a fejüket, hiszen ez nagyon soknak tűnik. Persze van egy kis csavar a dologban, hiszen hivatalosan a készüléket 12 GB RAM-al mutatták be. A +8 GB egy új technológia segítségével, virtuálisan kerül a készülékbe. Itt a telefon a ROM üresjáratának egy részét használja a RAM műveletekhez.

A készülékről még azt érdemes tudni, hogy egy 6,92 colos FHD+ felbontású 120 Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel rendelkezik. Hardveres fronton a magas RAM méret mellett egy Snapdragon 870-et kapunk, 256 GB belső tárhellyel.

Kamerákat tekintve a hátlapon egy 64 MP-es főkamera, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, egy 5 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységlencse. Az előlapon pedig egy 16 MP-es kijelző alá épített kamerát kapunk.

Az akkumulátor 4200 mAh, amit 55W-os gyors töltéssel lehet feltölteni. Szoftveresen Android 11-el kerülnek forgalomba.


Forrás