Játékra kihegyezett csúcsmobillal jelentkezik a Honor

Már csak két nap van hátra a Honor Play4 sorozat bemutatójáig. A széria két 5G képes modellt foglal magában, az egyiket a középkategóriában küldi harcba a Honor, a Pro modell viszont a felsőkategóriás termékportfóliót erősíti majd.

A Honor Play4 és Play4 Pro már korábban futott egy kört a TENAA-nál, így képet is közöltek róluk. Most pedig a főbb specifikációk is napvilágot láttak. Ha hihetünk a forrásnak akkor a standard modell valamivel nagyobb kijelzővel érkezik, egész pontosan 6,81 hüvelykes érintőképernyő áll majd rendelkezésünkre a Play4 esetében, Pro variáns állítólag 6,57 hüvelykes IPS LCD panelt kap.

Előbbi méreteiből adódóan már-már lassan a tablet kategóriát súrolja, a készülék 170 x 78,5 x 8,9 milliméteres dimenziókkal és 213 grammos súllyal rendelkezik. A burkolat alatt várhatóan az 5G képes Dimensity 800 dolgozik, ami mellé 4 vagy 8 GB RAM és 64 vagy 256 GB-os tároló jár. A képek alapján a hátlapon négy kamera kap helyet, a főmodul a pletykák szerint 64 megapixeles lesz.

Meglepő módon a Honor Play4 Pro csak két lencsét kap a hátlapjára, és méretben is kisebb lesz. A 6,57 hüvelykes képernyő felbontása 1080 x 2400 pixel, ami mellé 20:9-es képarány társul. A kijelző bal felső sarkában egy kis pirula alakú kivágásban találjuk a 32+8 megapixeles előlapi kamerákat. A burkolat alá Kirin 990 5G rendszerchip és 4200 milliamperórás akkumulátor kerül.

A várható RAM/tárhely kombinációkról a Pro esetében még nem érkezett hír. Az viszont kiderült, hogy USB C porton keresztül táplálhatjuk a telepet, 40 W-os kábeles gyorstöltéssel. A pletykák szerint nagyjából 3000 jüant kérnek majd érte Kínában, ami 131 ezer forintnak megfelelő összeg.

A bemutató tehát június 3-án lesz, azt egyelőre nem tudni, hogy a Google szolgáltatások nélkül debütáló Honor Play4 és Play4 Pro a nemzetközi piacon mikor kerül majd forgalomba.