Jelentős szoftverfrissítést kap a Huawei P30 Pro

Egy újabb fontos szoftverfrissítésnek örülhetnek a Huawei P30 Pro tulajok, de azért nem árt róla előtte meggyőződni, hogy mit is tartalmaz az update, mivel van köztük olyan is aminek sokan valószínűleg nem fognak örülni.


Ugyan a mostani rendszerfrissítés még nem az Android Q-ra felkészítő frissítés, de számos újítást hordoz magában. Az EMUI 9.1.0.178-as változása főként a megjelenítő feszültségszabályozását, a Bluetooth-ot és a fotók képminőségét érintik. Az AMOLED panelt az impulzusszélesség-moduláció helyett a frissítést követően az áramerősség és a feszültség szabályozásával kezeli a rendszer, ezzel küszöbölték ki a sokakat érintő villódzást alacsony fényerő mellett. Ez utóbbi ugyan szemmel nem látható, de akiknek érzékenyebb a látása azok érzékenyek lehetnek rá, sajnos OLED panelen ez a színek torzulásával is jár.

Egy másik újítás a Bluetooth-ot érinti, a leírás szerint ezentúl az aptX LL protokollhoz hasonló funkciót kap, így késlekedésmentes audio és video szinkronizálást és nagy felbontású átvitelt tesz lehetővé ezentúl a Huawei P30 Pro ezen a téren. A képminőséget is fejlesztették, ezentúl még életszerűbb és természetesebb színekkel találkozhatunk a hátlapi kamerákkal készített fotókon és az előlapi kamera már két arcot is képes lesz felismerni.

Ezeken kívül állítólag az ujjlenyomat olvasón is javítottak, de az nem derült ki, hogy miképp tapasztalhatjuk ezt a javítást, mindenesetre újra meg kell adnunk az ujjlenyomatunkat ha továbbra is szeretnénk használni a szenzort. A fentieket magában hordozó frissítés napokon belül lesz elérhető globálisan, csúszással természetesen most is lehet kalkulálni.

FORRÁSxda
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.