Jelezheted a Facebooknak ha a Te fiókodat is letiltották

Még mindig nem tudni, hogy mi az oka a hétfő óta tartó tiltási hullámnak. A Facebook továbbra sem szólalt meg az ügyben, pedig több tízezer érintettről van szó és nem csak hazánkban, hanem más országokból is sorra jönnek a panaszok. 


Hétfő délután meglehetősen fura dolog történt a legnagyobb közösségi oldal történelmében. Egyre több felhasználó kezdett el arról panaszkodni fórumokon és különböző hír és média oldalaknak, hogy profilját minden előjel nélkül törölték/letiltották. Őket a belépéskor a következő üzenet fogadta:

„Szia! Felhasználási feltételeink bármilyen jellegű megsértése további következményekkel járhat a Facebook alkalmazás- és szolgáltatáscsalád általad történő használatát tekintve, korlátozás nélkül ideértve a felhasználói, adminisztrátori, fejlesztői és üzleti tevékenységeidet is.” – A Facebook csapata.

A többség értetlenül áll a dolog előtt, nem tudják mivel érdemelték ki a tiltást. Van aki posztolni sem szokott, csak néha végiggörgeti a hírvonalat, amivel szabályt nem szeg, ennek ellenére mégis tiltásra került. Persze nem csak a Facebook érintett, hanem a Messenger és az Instagram is.A nagyobb Facebook oldalak tulajdonosai is megitták a levét a tiltási hullámnak, van ahol több ezer felhasználó tűnt el nyomtalanul. Akik “áldozatul estek” a történteknek sokat nem tehetnek az ügy érdekében. Még várjuk a megoldást lehet jelezni a Facebook felé, hogy a mi profilunk is törlésre vagy tiltásra került. Ezzel mondjuk semmit nem gyorsítunk meg, feltehetően több tízezer ember van aki hasonlóan járt. Az ilyen eseteket a Facebook-nál mindig alaposan kivizsgálják, mivel rengeteg emberről van szó megoldás sem egyszerű.Arról nem beszélve, hogy valószínűleg valamilyen rendszerszintű hiba van a háttérben, tehát nem a szokásos metodikát fogják követni. Az algoritmusból nem könnyű előhalászni mi okozhatja ezt az egészet, de ha sikerül rá megoldást találni akkor jó eséllyel minden helyre áll, külön kérés vagy bejelentés nélkül. Ennek ellenére aki szeretné jelezni, hogy Ő is érintett, itt teheti meg. Az átirányított oldalon a bejelentkezéshez használt e-mail címed/telefonszámod kell megadnod, a teljes neved, illetve szükség lesz valamilyen azonosító okmányra is.A történtek kedveznek a kamu üzeneteket küldőknek is, ezeket továbbra sem kell elhinni nem tiltanak le ha nem küldöd tovább. Azt is fontos megemlíteni, hogy nem politikai indíttatásról van szó és nem is a Huawei telefonokat használóktól szabadul meg a Facebook. Ezek valótlan hírek.