Jobbra számítottunk – megérkezett a Nokia G széria első két modellje

nokia-cover

A HMD Global a tegnapi napon több új készülékről is lerántotta a leplet, ezek közé tartozik a Nokia G10 és G20 is, amik nem egészen olyanok lettek mint amire számítottunk.

Korábban csak pletykaszinten lehetett hallani, hogy a Nokia a G sorozattal egy gamer szériát dobna piacra. Végül ez nem így lett, hivatalos megerősítés ezzel kapcsolatban nem érkezett, de gamer mobilnak is harmat gyenge lenne a két modell. A hardverspecifikációk alapján Nokia G10 és G20 között elég sok hasonlóságot találhatunk, de azért nem teljes mértékben ugyanazok. A G20 például 48 megapixeles kamerát kapott, mely mellett még találtunk a hátlapon egy 5 megapixeles ultraszéles látót, valamint egy 2 megapixeles makró kamerát és egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelőt. Szelfiket a kijelző felső sávjában középre helyezett 8 megapixeles kamerával tudunk készíteni.

Nokia G20

Ezzel szemben a Nokia G10 jóval gyengébb kamerákkal rendelkezik. A hátlapon csak egy 13 megapixeles elsődleges szenzort találtunk, melyen kívül van még kettő darab 2 megapixeles kamera, ezek funkciói nem ismertek, az előlapon 8 meapixeles kamera gondoskodik a szelfik elkészítéséről.

A Nokia G20 burkolata alatt Helio G35 lapka gondoskodik a számítások elvégzéséről, a nyolcmagos processzor mindegyik magja Cortex-A53, ezek 2,3 GHz-es ketyegnek. A G10 egy kissé módosított Helio G25-öt kapott, az architektúra ugyan az, de alacsonyabb, 2.0 GHz-es órajel van hozzá beállítva. A memóriakiosztás a Nokia G20 esetében csak 4/128 GB, de a G10-ből van több variáns is, 3-4 GB RAM-mal és 32-64 GB tárhellyel.

Nokia G10

A kijelző mindkét modell esetében 6,5 hüvelykes LCD mely mellé HD+ felbontás társul és az akkumulátorok kapacitása 5050 mAh. Sajnos hiába az USB-C csatlakozó, a méretes telepeket csak 10 wattos töltéssel tudjuk táplálni. Van viszont 3,5 milliméteres jack csatlakozó, FM rádió, LTE Cat.4, WiFi5, Bluetooth 5.0 támogatás és oldalra szerelt ujjlenyomat olvasó. A rendszer Android 11 és a HMD ígéretet tett arra, hogy 2 évig megkapja a Nokia G10 és a G20 is a legfrissebb Android rendszert és 3 évig a biztonsági frissítéseket.

Mindkét modell májustól lesz elérhető a hazai piacon, a Nokia G10 55 ezer forintos kezdő áron indít, a Nokia G20 pedig 70 ezer forintért lesz beszerezhető.

Ez is érdekelhet:

Ingyen Netflix helyett vírust kaptak mobiljukra az Androidos felhasználók

A Qualcomm-hoz pártolt a Nokia kulcsembere

Nagyon vigyázz, új vírusos levél terjeng