Teljesen új processzorral érkezik a Note 10

Exynos-9825

Az elmúlt években már többször is lehetett hallani, hogy a Note széria valamivel erősebb rendszerchippel érkezik mint az aktuális Galaxy S sorozat. A Note mobilok bemutatóján aztán mindig kiderült, hogy a pletyka alaptalan volt. Idén viszont már nagyon úgy tűnik meglépi ezt a Samsung és az Exynos 9820-at, a 7 nanométeren gyártott Exynos 9825-re cserélik.


Néhány hete már felmerült, hogy a Note 10 5G-s variánsa akár Exynos 9825-el és 12 GB belső memóriával jöhet. Most az európai piacra szánt SM-N970F-en is lefuttatták a Geekbenchet. Valószínű ez a sima Note 10 lehet. Az adatlap szerint ez a modell is megkapja az Exynos 9825-t, méghozzá 8 GB belső memória társaságában. Pontosan nem tudni miben tér el a 9825 a Galaxy S10 mobilokban lévő előző generációtól. Feltehetően akárcsak a Snapdragon 855 Plus esetében az órajeleken emeltek egy kicsit, illetve immár 7 nanométeres node-on fabrikált lapkát vet be a Samsung.galaxy_note_10_ár

Nálunk Európában Exynos rendszerchip szokott a dél-koreai cég telefonjaiba kerülni, de a világ többi részén a Qualcomm megoldásait használják. Biztosan nem véletlen, hogy a napokban érkezett a Snapdragon 855 Plus is, ami a decemberben bemutatott SD 855 erősebb változata. Ezt elsőként a jövő héten kedden debütáló ROG Phone 2 fogja megkapni, és jó eséllyel a Note 10 sorozat másik felébe is ez a chipset fog dolgozni.

Az Exynos 9825 hozta a tőle elvártakat, egymagos teszt során 4495 pontot, a többmagosban pedig 10223 pontot szerzett a lapka, ez nagyjából megegyezik a Galaxy S10 Plus eredményeivel.

A teljesítményre biztosan nem lesz panasz, de azért nem csak ebben lesz “jobb” a Note 10 mint a Galaxy S sorozat. Úgy hírlik valamivel gyorsabban tudjuk majd táplálni az akkumulátort. A 45 wattos vezetékes gyorstöltés a Note 10 Plusnál már szinte borítékolható, a kistesóról egyelőre nem jött ilyen hír. Az előlapi modult jóval vékonyabb kameragyűrű öleli körbe, és a szenzor a kijelző felső sávjának közepére kerül. Ott van még az S Pen, ami a Note mobilok egyik ismérve, kétségkívül ez is kap új funkciókat, de erről konkrétumot még nem lehetett hallani.

A Note 10 széria bemutatója, augusztus 7-én lesz, szinte már minden részlet kiderül a két készülékről, láthattunk a dizájnt, ismertek a specifikációk és az árról is lehetett pletykákat hallani.