Jön Xiaomi gyár, amely évente 10 millió okostelefon gyártására képes

A Xiaomi egy újgenerációs intelligens gyár építését tervezi, amely teljesen staff nélküli és automatizált lesz, évente több mint 10 millió okostelefon gyártására kihegyezve.

A ChinaDaily jelentés szerint a kínai tech óriástól való lépés akkor következik be, amikor a csúcskategóriás piacra további beruházásokat tervez, és finomítja skill-jeit az intelligens gyártás terén. Lei Jun a vállalat vezérigazgatója és alapítója kijelentette, hogy az új célt rögzítették, miután a Xiaomi első okos gyára hat hónapos működését befejezte a pekingi Yizhuang-ban. A komplexum 1600 négyzetméteren terül el, és olyan automatizált gyártósorral rendelkezik, amely évente több mint 1 millió prémium okostelefont képes gyártani.

Sajnos a vezető nem árulta el az új gyár helyét – „mivel Kína bonyolult nemzetközi üzleti környezettel néz szembe, és az intelligens gyártás jelenti a továbblépést a vállalkozások számára. Független innováció révén a Xiaomi az ipari robotok népszerűsítését reméli, ami a gyártási költségeket a jelenlegi tizedére csökkenti.” E cél elérése érdekében a vállalat jelentős összegeket fektet alaptechnológiáinak kutatásába és fejlesztésébe, sőt több mint 70 vállalatban befektetési alapot hozott létre intelligens berendezésekkel, félvezetőkkel és nyersanyagokkal kapcsolatban.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.