Jövő év elején jön az új Samsung Exynos 2200

exynos

A dél-koreai gyártó hamarosan bemutathatja legújabb fejlesztését, ami egy Samsung csúcsprocesszor. Most kiderült, hogy pontosan mikor érkezhet meg az Exynos 2200 termék.

crypto50

A Samsung törekedett minden évben saját fejlesztésű processzort piacra dobni, amiket különböző régiókban használt. Itthon rendszerint az Exynos variánssal rendelkező modelleket lehetett megvásárolni. A jelenlegi csúcs Samsung lapka az Exynos 2100, amit a Samsung Galaxy S21 szériában használtak. Most viszont jöhet az új Samsung csúcsprocesszor.

Az Exynos 2200-ról már egy ideje pletykálnak, hiszen nagy fejlődésen mehetett keresztül az előd modellhez képest. Egyrészt a cég is próbált ráfeküdni a témára, emellett az AMD-vel közösen együttműködve végezték el a processzor fejlesztését. Néhány napja a Samsung hivatalosan meg is erősítette, hogy a következő hónapban be fogják mutatni a terméket.

A cég azt is kiemelte, hogy olyan felhasználóknak kedvezhet leginkább a fejlesztés, akik szeretnek játszani, hiszen elég játék orientált lesz az Exynos 2200. Ha igazak a hírek, akkor egy brutális erősségű Samsung Galaxy S22-es sorozattal találkozhatunk, ami akár a Snapdragon 8Gen1 SoC chipnél is erősebb lehet.

A Samsung a processzorainak specifikációit hagyományosan nem ossza meg előre a felhasználókkal, így egyelőre csupán abban lehetünk biztosak, hogy 4 nm-es eljáráson fog készülni a chip, emellett olyan fejlesztéseket láthatunk majd, amik eddig csak PC gépekben voltak elérhetőek.


forrás