Jövőre már jöhet a Huawei olcsóbb 5G mobilja

Peter Zhou a Huawei wireless marketing részlegének CMO-ja a napokban a Financial Times-nak adott egy interjút, amiben az 5G mobilokról beszélt és elárult egy apró részletet a vállalat jövőbeli terveit illetően.


Az eddig bemutatott 5G telefonok azért nem mondhatók olcsónak, a Huawei Mate X vagy a Samsung Galaxy S10 5G is vaskos árcédulát kapott. Ez persze nem csak az 5G-nek köszönhető, mivel azóta más gyártók is mutattak be 5G képes eszközöket amik jóval kedvezőbb áron érkeztek. Peter Zhou interjújában elárulta a Financial Times-nak, hogy a Huawei idén még szeretne egy 5G okostelefont piacra dobni, ami körülbelül 600 dolláros áron érkezne. A készüléket mondjuk nem nevezte meg, várhatóan néhány hónap múlva többet fogunk tudni ezzel kapcsolatban.

Zhou elmondta továbbá azt is, hogy jövőre már egy 300 dolláros 5G képes telefonnal is bővítenék a kínálatukat. Ez nagyon jól hangzik, mivel átszámítva egy közel 100 ezer forintos áron tudnánk beszerezni egy 5G mobilt. A Huawei Mate X és a Huawei Mate 20X 5G érkezéséről továbbra sem szivárgott ki frissebb információ, tehát az év második felével kell továbbra is kalkulálnunk.