JoyUI-t kapnak MIUI helyett a Black Shark mobilok

black-shark-2-pro-cover

A Xiaomi több mint egy éve dobta piacra a Black Shark szériát, ami eddig MIUI kezelőfelületet használt, de ezt most lecserélik JoyUI-ra.


Az Black Shark sorozat rövid idő alatt több eszközzel is bővült. Elsőként kaptuk meg az első generációs Black Shark-ot, amit a Black Shark Helo, Black Shark 2, majd a napokban már Európában is elérhető Black Shark 2 Pro követett. Ezek a készülékek arra vannak optimalizálva, hogy minél jobb játékélményt nyújtsanak, amit már mondhatni így is mesteri szinten űzött a Xiaomi, de most egy új szintre léptetik a Black Shark szériát. Ez idáig mindig az éppen aktuális MIUI kezelőfelület volt a mobilokon, ezt most lecserélik, és MIUI helyett JoyUI-t kapnak majd a Black Shark telefonok.

xiaomi-2

Az új felület Android 10 alapokon JoyUI 11 néven fog érkezni. Célja továbbra is az, hogy még jobb játékélményt biztosítson a felhasználóknak, de e mellett rengeteg új témát is magával hoz, amikkel személyre szabhatjuk mobilunkat. Kiderült az is, hogy több új funkciót is tartalmaz a JoyUI 11, de azt sehol sem részletezték eddig, hogy mik ezek. Állítólag egyszerűbb lesz a különféle játékmódok közötti váltás is, valamint a kínai felhasználók kapnak Xiao AI hangsegédet. Az új felülettel egyébként debütált a narancssárga színű Xiaomi Black Shark 2 Pro is, amit 12 GB RAM-al és 128 GB-os tárolóval tudunk majd megvásárolni, értékesítése október 18-tól kezdődik.