Kameralyukkal érkezett a Nokia X71

Tajvanban mutatkozott be a HMD Global legújabb felső középkategóriás készüléke a Nokia X71, ami egy kicsit más néven (valószínűleg) pár hónap múlva nálunk is beszerezhető lesz.


A HMD Global eléggé eltérő néven szokta bejelenteni az ázsiai régióban és a világ többi részén a mobiljait, a most debütáló Nokia X71 (ha minden igaz) itthon Nokia 8.1 Plus néven mutatkozhat be valamikor. Az újdonság egyébként 6,39 hüvelykes Full HD+ felbontású kijelzővel érkezett, ami 93%-os képernyő test arányt ad a 157,2 x 76,4 x 7,98 milliméteres méretű telefonnak. A kijelző bal felső sarkában lévő kameralyukban találjuk a 16 megapixeles szelfi kamerát.

A Nokia X71 hátlapján három Zeiss optika kapott helyet, ezek közül a főkamera 48 megapixeles, amit egy 8 megapixeles széles látószögű és egy 5 megapixeles mélységérzékelős modul egészít ki. Ami a hardvert illeti, Snapdragon 660-at kapott a Nokia X71, rendszermemóriából pedig 6 GB-ot, míg tárhelyből 128 GB-ot, utóbbit egyébként (maximum) 256 GB-os microSD kártyával tovább bővíthetjük.

Az ujjlenyomat olvasót a hátlapon lévő három kamera alatt helyezték el. Nem maradt el a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, amit az USB-C aljzat mellett találunk. Az akkumulátor kapacitása 3500 milliamperóra, és támogatott a 18W-os gyorstöltés is. A HMD Global újdonsült készüléke az Android One program része, értelemszerűen már Android 9.0 Pie-al csomagolhatjuk ki dobozából. A Nokia X71 ára 110 ezer forint körüli összegnek felel meg Tajvanon, ahol április 30-tól lehet majd az első körben beszerezni, de az szinte biztos, hogy itthon ennél jóval drágább lesz.

forrás: nokia

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.