Kaphatnak Qualcomm chipet a Huawei mobilok, csak van egy kis probléma

qualcomm-huawei-cover

Engedélyezték a Qualcomm-nak, hogy Snapdragon processzorokat adjanak el a Huawei-nek, csak van egy kikötés a kettőjük kereskedelmével kapcsolatban.

gsmring_webshop_banner

A hét elején felröppent az a hír miszerint a Qualcomm engedély kapott az Egyesült Államok kormányától arra, hogy kereskedjen a Huawei-jel. A vállalat a napokban ezt meg is erősítette, ami processzorok hiányában nagyon jól jön most a Huawei-nek. De a Huawei öröme nem lehet teljes, mivel eddig még csak a 4G képes processzorok értékesítését hagyta jóvá az USA kormánya részükre, ami miatt nem igazán lesznek versenyképesek a többi gyártóval szemben. Főleg úgy, hogy már szinte mindenhonnan az 5G folyik és elkezdték elárasztani a piacot az olcsóbb 5G-s processzorok és modemek, így már nem csak a csúcskategória kiváltsága.

Azt azért megtudtuk, hogy a Qualcomm már kérelmezte azt is, hogy 5G-s processzorokat is eladhasson a Huawei-nek, de ezt még nem hagyták jóvá részükre. Így azért mondhatni, egy kicsit enyhült már a Huawei rossz helyzete. kijelzőket már tudnak beszerezni a Samsungtól vagy az LG-től. Processzorok terén a MediaTek mellett már a Qualcomm-tól is tudnak vásárolni. Azonban Google Szolgáltatások még továbbra sincsenek a telefonjaikon, ami a kínai paicon ugye semmi problémát nem jelen, mivel ott eddig is GMS nélkül jöttek a Huawei telefonok, viszont a világ többi pontján nem igazán vannak meg az emberek Google nélkül.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.