Kapott pár extra funkciót a Huawei P30 Pro

A Dual-View videó módról már lehetett hallani a Huawei P30 széria bemutatója előtt is pár nappal. Ezt a funkciót csak a megjelenés utánra ígérte a gyártó, most meg is érkezett, de az 579 megabájtos EMUI frissítőcsomag hozott még mást is.


Dual-View videó módba kapcsolva a képernyő két részre oszlik, ilyenkor az egyik ablakban normál nézetet láthatunk, a másikon pedig 2x-es vagy nagyobb akár 15x-esen nagyított képet. A készülék 2336 x 1080 pixel felbontásban rögzít, egyszerre az ultraszéles látószögű kamerával vagy a főkamerával vagy a periszkópos lencsével. A portré módon is történt egy kis finomhangolás, megérkezett a „bájos” fantázianévre keresztelt háttérelmosási effekt. Ami már érdekesebb lehet az a Vlog funkció, ennek segítségével minimum 10 másodperces, maximum 3 perces videókat lehet a mesterséges intelligencia segítségéével automatikusan megvágni.

A felvételeken szereplő személyeket a rendszer képes kiemelni, feliratokat és zenéket tudunk a videóhoz társítani. Az AR Mérés már több Huawei és Honor mobilon is felbukkant és mostantól a P30 Pro tulajok is tudják majd használni, ezzel hosszúságot, magasságot és területet lehet számolni a kamera kiterjesztett valóság funkcióival. Konkrétan nem derül ki melyik modult használja erre a mobil, van rajta ugye ToF kamera is, de ez nem minden esetben követelmény egy ilyen alkalmazásnál. A frissítés elhozza a 2019 áprilisi Google biztonsági csomagot is. A VOG-L29 9.1.0.153 (C431E4R2P2) frissítés OTA-n keresztül jön, amint a te telefonodon is elérhető lesz a rendszer jelezni fog.