Kaptunk egy kis ízelítőt az Instagram sötét módjából

instagram-dark-mode-cover

Ahogy várható volt, a többi alkalmazáshoz hasonlóan az Instagram sem marad sötét mód nélkül, már csak az a kérdés, hogy mikor fog érkezni.

REVO2Az Instagram sötét módja már béta fázisban van, tudtuk meg ezt a 9to5google-nak köszönhetően. Az alkalmazás béta verziója egyelőre még csak Android rendszeren, annak is a 9-es és 10-es főverzióján érhető el a teszterek részére. Jó hír, hogy állítólag Android 10 alatt ha sötét módra váltunk akkor az Instagram is automatikusan sötétre vált, tehát nem kell majd a beállításokban ezzel bajlódni. Láthatóan a dizájn marad ugyan az, csak szürke és fekete hátteret kapunk, a betűk pedig fehérek lesznek.

instargam_dark_mode

Az még kérdéses, hogy mikortól lesz elérhető az Instagram sötét módja. Más appok és rendszerek sötét témáihoz hasonlóan ez is kímélni fogja majd a szemünket, illetve a telefon akkumulátorát. Azért még van mit csiszolni rajta, mivel a fenti képen a fekete háttér miatt például nem látszik a telefon akkumulátorának töltöttsége, ami az alkalmazás bezárását követően ismét láthatóvá válik, de a sötét módnak nem így kellene működnie. Bár, ezt vélhetően javítják majd a felhasználók részére is elérhető végleges változatban, ami remélhetőleg még idén elérhetővé válik Android és iOS rendszeren is.

FORRÁS9to5google
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.