Kavar a Huawei: mégis jön mobilra a Hongmeng

Egyre nehezebb követni a híreket a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszerével kapcsolatban. A Hongmeng-ről a nyár elején lehetett először hallani, akkor úgy tűnt ez válthatja majd az Androidot a Huawei mobilokon. Néhány hete a kínai cég egyik vezetője viszont úgy nyilatkozott, a Hongmeg nem okostelefonokra készül. Most a Global Times egy névtelen forrása szerint viszont mégis jön az első Hongmeng-et futtató mobil.


Nehéz kiigazodni az egymásnak ellentmondó információk között, de augusztus 9-én kezdődik a Huawei fejlesztői konferenciája, akkor talán tisztázzák a dolgokat a Hongmeng körül. A Global Times informátora úgy tudja a Huawei már célegyenesben van a Hongmeng adaptálásával mobilra, jelenleg a teszteléssel foglalkoznak, és az utolsó negyedévben piacra is kerülhet Kínában. A korábban hallottak szerint a rendszer 60 százalékkal gyorsabb az Androidnál és kompatibilis az Androidos alkalmazásokkal is. Ezek a hírek mondjuk nem hivatalos forrásból származnak, így érdemes pletykaszinten kezelni őket.Huawei_hongmeng

A Hongmeng újbóli felbukkanásának talán az USA szankcióihoz lehet köze. Ugyan Donald Trump június végén a G20 csúcstalálkozón bejelentette, hogy leveszik a Huawei-t a tiltólistáról, és újra kereskedhet az amerikai cégekkel, a bejelentés óta viszont nem jött semmi konkrét ezzel kapcsolatban. A kínai gyártó még mindig az USA Kereskedelmi Minisztériumának jelzésére vár, amiben megkapják az engedélyt a Google szolgáltatásainak használatára. Ahogy közeledünk az ősz felé, egyre érik a Mate 30 széria bemutatója, de jelenlegi formában a Google szolgáltatásai, és fejlesztései nélkül kellene debütálni a csúcsmobiloknak. Persze addig még bőven van idő, de valószínű a Huawei-nél is szeretnék már tudni pontosan mire számíthatnak.

A korábbi terveknek megfelelően Kínában vetnék be először a rendszert, de csak a valamivel olcsóbb készülékeken. A forrás szerint elsőként egy 2000 jüan körüli (87.000 Ft) telefonon debütálhat majd a Hongmeng, a felsőkategóriás mobilok továbbra is Androiddal jönnének, már ha az USA is így akarja. A témával kapcsolatban rengeteg ködösítés történt az elmúlt néhány hónapban, nehéz lenne megmondani, hogyan alakul a Hongmeng sorsa, talán a fejlesztői konferencia után nagyobb rálátásunk lesz az egészre.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.

1 hozzászólás

Comments are closed.