Kémfotókon a Mate 30 széria legkisebb tagja

Két hete futott egy kört a Mate 30 Lite a TENAA-nál, a specifikációk egy része már akkor kiszivárgott és a várható dizájnról is kaptunk egy vázlatot. Pár napra rá egy kínai tipster tett közzé promó képeket a készülékről, amik feltárták, hogy a Mate 20 sorozat dizájnelemeit örököli meg a mobil.


Kínában egyébként előbb bemutatkozik a telefon, bár eltérő néven, a nova 5i Pro előreláthetólag még a nyáron debütál, a külső és a specifikációk teljesen ugyanazok lesznek mint a Mate 30 Lite esetében. Most előkerült néhány kémfotó az eszközről, ezek teljes egészében megerősítik az eddig hallottakat. Hátul a Mate 20 féle négyzet alakú kamersziget és a textúrázott hátlap látható, immár négy modullal. A főkamera várhatóan 48 megapixeles, ami mellé jön még egy 8 megapixeles széles látószögű szenzor, továbbá kettő darab 2 megapixeles egység.

A kijelzőbe épített ujjlenyomt olvasó már nem fért bele a keretbe, a biometrikus azonosítót a hátlapon, a szokott helyen, a kamerák alatt találjuk. A megjelelenítő 6,26 hüvelykes panel, 1080 x 2340 pixel felbontással és 19,5:9-es képaránnyal. A Mate 30 Lite előlapjának 90,7 százalákát a kijelző fedi le, aminek bal felső sarkában találjuk a 32 megapixeles előlapi kamerát. A motorháztető alatt a HiSilicon legújabb középkategóriás megoldása, a nyolc magos Kirin 810 található.

Az említett lapka 7 nanométeres gyártástechnológiával készült, két darab nagy teljesítményű Cortex-A76 magból és hat darab energiahatékony Cortex-A55 magból áll. Memória tekintetében Kínában két változat biztosan forgalomba kerül (6/128 és 8/256 GB) azt viszont még nem tudni, hogy a nemzetközi piacon melyik lesz majd megvásárolható. Sarkallatos pont még az akkumulátor, úgy tűnik ezen a vonalon sem lesz okounk panaszra, mivel egy 4000 milliaperórás telep kerül a masinába, 20 wattos gyorstöltéssel.

A promóciós anyagon látottak szerint 30 perc alatt 50 százalékra töltődik az akku, míg a 100 százalékos töltöttség eléréséhez 90 percre van szükség. A Mate 30 Lite ára egyelőre nem ismert, ahogy a bemutató pontos időpontja sem, de várhatóan szeptember elején, a berlini IFA kiállításon debütál majd a készülék.