Kémfotón a Redmi Note 9 Pro és a specifikációk is kiszivárogtak

A Redmi Note széria annyira népszerű, hogy a Xiaomi nem is vár egy évet a generációváltással, félévente jönnek az új modellek. Holnap érkezik a Redmi Note 9 és a Note 9 Pro utóbbiról most jött egy kép és a mobil specifikációira is nagyobb rálátást kaptunk.


A múlt héten megtudtuk, hogy a Redmi Note 9 sorozat bemutatóját március 12-én tartják, az eseményt természetesen a koronavírus miatt online közvetítik majd. Első körben a sima Note 9 és a Pro verzió debütálására számítunk, amiket az elkövetkezendő hetekben több olcsóbb modell is követ. A rendkívül sikeres Redmi Note 8 Pro után már sokan várják a folytatást, de a kiszivárgott specifikációk nem túl biztatóak, úgy tűnik több vonalon is történhet visszalépés.

A Note 9 Pro várhatóan egy 20:9-es képarányú 6,67 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD panellel érkezik. Az előlapi kamera 16 megapixeles, szenzorsziget nincs, a punch hole-os megoldást választotta a Redmi. A Note 8 Pro ezzel szemben 20 megapixeles szelfikamerát tudhat magáénak, mondjuk az alacsonyabb felbontás nem feltétlen jelenti azt, hogy rosszabb szenzorról van szó.

Úgy tűnik a hátlapon is lesz egy kis visszalépés, a főkamera felbontása állítólag 48 megapixel, az ultra széles látó marad 8 megapixel, a makró pedig 5 megapixelesre hízik és természetesen nem hiányzik a mélységszenzor sem. A rendszerchip a nyolcmagos Snapdragon 720G, ami mellé modelltől függően 4/64 vagy 6/128 GB memóriát kapunk. A Note 8 Pro-ból volt 8/256 GB-os verzió is, itt ez most nem játszik. Az akkumulátor kapacitása a forrás szerint 5020 milliamperóra és támogatott a 18 W-os gyorstöltés.

A Geekbench-nél járt egy Xiaomi Merlin kódnevű készülék is, ez a Gsmarena szerint valójában a Redmi Note 9. Túl sokat nem tudtunk meg róla, az biztos, hogy a rendszerchip Helio G70, ami valamivel gyengébb mint a Pro-ban található Snapdragon 720G. A tesztelt modell 6 GB RAM-mal rendelkezett, de nyilván lesz 4 GB-os variáns is.

A slashleaks-re egy kép is felkerült a Redmi Note 9-ről, ezen a már ismert dizájn látható, négyzet alakú kameraszigettel és négy darab modullal. A bemutató tehát holnap lesz, valószínű a nemzetközi piacra szánt modellekre várni kell egy kicsit, akárcsak a Xiaomi Mi 10 széria esetében.