Képeken a Mate 30 széria négy tagja

Csütörtökön érkeznek a Huawei legújabb csúcsmobiljai, a müncheni show sztárjai a Mate 30, a Mate 30 Pro és a Mate 30 RS lesznek. Mellettük természetesen várható a Mate 30 Lite is, de valószínűleg a középkategóriás masinára nem fognak külön kitérni a bemutatón, csak csendben felkerül majd a Huawei kínálatába a mobil.

REVO2

A Mate 30 Lite egyébként a Huawei kínálatán belül nem igazán mondható új készüléknek. Lényegében a Nova 5i Pro-t dobja más néven piacra a szencseni gyártó, csak ezúttal nem Kína, hanem a globális piac lesz a cél. A specifikációkhoz nem fognak nyúlni, csak a megnevezés változik.A kijelző 6,26 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS LCD panel, bal sarkában kameralyukkal és egy 32 megapixeles modullal. A hátlapra négy darab kamera és egy ujjlenyomat-olvasó kerül. A motorháztető alatt pedig a nemrég bemutatott Kirin 810 lapka teljesít majd szolgálatot 6/128 vagy 8/256 GB memória társaságában. A Mate 30 Lite egy ütős felső-középkategóriás masinának ígérkezik, reméljük az ára is korrekt lesz.

A Huawei Mate 30 a dulpa előlapi kamerák miatt valamivel nagyobb szenzorszigettel jön mint az elődje, a megjelenítő marad lapos és a kávák is minimálisak lesznek. 3D arcazonosító nincs, helyette a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót használhatjuk majd biometrikus azonosításra.

A Pro modellhez hasonlóan, itt is kör alakú kamerasziget kerül a hátlapra, négy darab modullal. A lapkakészlet a nyolcmagos, 7 nanométeres gyártástechnológiával készült Kirin 990 lesz, memóriakiosztás tekintetében pedig több modellre is számítunk.

A Mate 30 Pro-ról rengeteget lehetett hallani az elmúlt hetekben, mondhatni már szinte minden kiderült a Huawei új zászlóshajójáról.Az eszköz kijelzője még nagyobb ívben hajlik, mint az elődmodell esetében, szemből nézve gyakorlatilag nem is lehet látni a két oldalsó kávát. A hátlapra a pletykák szerint kettő darab 40 megapixeles kamera kerül, mellé jön még egy telefotó szenzor, illetve egy mélységérzékelő.A Mate 30 Pro másik oldala is eléggé el lesz eresztve kamerák tekintetében, a kijelző felső sávjában lévő szenzorszigetre összesen három egység kerül, de ezek közül van, amit a 3D-s arcazonosításhoz használ majd az eszköz.

Ismét készül egy speciális kiadás, ez a Porsche Design Huawei Mate 30 RS, ami leginkább külsőben és árban fog eltérni a Mate 30 Pro-tól.A hardveres összetevőket tekintve nem kell semmi extrára számítani, maximum a memória lehet az, amiből több jut majd az RS-nek. Mate_30_RS_2Ha az előző generációból indulunk ki, az ára valószínűleg közelíteni fog a 2000 euróhoz, ezért csak egy nagyon szűk réteg számára lesz majd elérhető.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.

1 hozzászólás

Comments are closed.