Két 5G mobilt is bemutat a Nokia a harmadik negyedévben

A Nokia idén le van maradva egy kicsit a csúcsmobilok terén, de a legfrissebb információk alapján pótolják a dolgot és pár hónap múlva egy újabb zászlóshajóval állnak majd elő.


A HMD Global 2019-ben bemutatott csúcskategóriás telefonja, a Nokia 9 PureView nem teljes egészében mondható felsőkategóriás telefonnak, mivel nem a Qualcomm legfrissebb csúcslapkáját kapta meg. Azért az is érdemes megjegyezni a Snapdragon 845 processzor még most sem mondható rossznak és a Nokia 9 PureView egyébként is az öt kamerára lett kihegyezve. A nokiapoweruser szerint – akik egyébként korábban több olyan információt is szivárogtattak ami később valóra vált – a HMD jelenleg két telefonon dolgozik. Ezek közül az egyik egy felsőkategóriás eszköz, ami 5G kapcsolatra is alkalmas. A szóbeszéd szerint Snapdragon 855 rendszerchip lesz majd a mobilban és nincs kizárva, hogy valamilyen szinten a Nokia 9-hez lesz köthető.

Ezen kívül még egy készüléken dolgozik a vállalat, ami szintén 5G képes, de egy picit gyengébb rendszerchipet kap majd, ebbe a Snapdragon 700-as termékcsalád valamelyik tagja kerülhet bele. A pletykák alapján ez a mobil a 2018-as Nokia 8.2 következő generációja lehet. A most kiszivárgott információk alapján idén a harmadik negyedév végén fog bemutatkozni mindkét telefon, tehát addig van még jó pár hónapunk.

FORRÁSnokiapoweruser
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.