Két Apple Watch-ot és két új iPad-et mutatott be az Apple

Úgy tűnik az új iPhone-ok bemutatója valóban októberre csúszik, a tegnapi eseményen a Watch 6, Watch SE, iPad 8 és az iPad Air 4 volt a főszereplő.A Series 6 érkezése az elmúlt évek forgatókönyve alapján már borítékolható volt. Idén viszont az Apple meglepett bennünket egy “megfizethető” okosórával is, bár pletykaszinten azért már többször lehetett hallani az eszköz érkezéséről. A 6-os széria dizájnban nagyon hasonlít az előző generációra, a processzort természetesen lecserélték, ami gyorsabb sebességet és fejlettebb energiagazdálkodást ígér.Kaptunk egy új véroxigénszint-mérőt is, ami a háttérben is követi véroxigénszintünket, így az adatok később bármikor áttekinthetők. A túrázóknak, hegymászóknak hasznos funkció lesz a magasságmérő is, ami szintén az újdonságok sorát bővíti.

Az Apple Watch SE külsőre megegyezik a Series 6-tal, de a Series 5 processzorát kapta. Nincs EKG funkció és véroxigénszint-mérés, a túl magas vagy alacsony pulzusról ettől függetlenül értesít bennünket az eszköz.Ezek mellett szintén kimaradt az Always on Display szerű, mindig bekapcsolt kijelző is. Az SE ára 110 ezer forint lesz, az S6-ért pedig 160 forintot kérnek. A Series 5-öt leveszik a kínálatból, de jó hír, hogy a Series 3 továbbra is marad a palettán.

Az iPad 8 dizájnban semmit nem változott a tavaly bemutatott 7-es sorozathoz képest. Most a hardver volt porondon, 2019-ben pedig ez pont fordítva volt.Az A10 Fusiont-t lecserélték az XS szériában lévő A12-re, a teljesítmény tehát valamelyest javult, de még így is közel két éves SoC-ról beszélünk. Más változás  történt, a 32 GB-os WiFi-s modell kezdőára 135 ezer forint lett.

Az iPad Air 4 egy teljesen újratervezett modell, van széltől-szélig érő kijelző és Apple Pencil, valamint Magic Keyboard/Smart Keyboard Folio támogatás. A képernyő mérete egész pontosan 10,9 hüvelyk, aminek hatására 2360 x 1640 pixelen kell gazdálkodnunk.A képfrissítési frekvencia 60 Hz és az Apple végleg száműzte a főgombot, a biometrikus azonosító szerepét pedig a jobb felső sarokban található bekapcsológomb vette át. Anno az iPad Pro 4 hangszóróval jött, az új Air viszont csak 2 sztereó hangszóróval büszkélkedhet. A rendszerchip Apple A14, ami az első 5 nanométeres lapka a piacon, ezt kapják majd az új iPhone-ok is.A hátlapi kamerát az iPad Pro-tól örökölte meg az új Air, 12 megapixeles modulról beszélünk, itt azonban nincs LiDAR szezor és másodlagos kamera sem. Az iPad Air kezdőára itthon 240 ezer forint lesz, ezüst, asztroszürke, rozéarany, zöld és égkék variánsok közül választhatunk.

Apple One néven egy új szolgáltatáscsomag is jött, ennek a lényege, hogy egyetlen havidíjért cserébe olcsóbban juthatunk hozzá az Apple Music-hoz, az Apple TV+-hoz, az Apple Arcade-hoz és több iCloud tárhelyet kapunk. Az alapcsomag ára 3350 forint, a családi csomagért pedig 4450 forintot kérnek.