Két felsőkategóriás 5G-s mobilt is bemutat jövőhéten a Xiaomi

Várható volt, hogy még ebben a hónapban bemutatkozik a Mi Mix sorozat következő tagja, ami a pletykák szerint Mi Mix Alpha vagy Mi Mix 5G néven debütálhat. A Xiaomi nem csak ezzel az egy eszközzel készül, érkezni fog a Mi 9 Pro, a Mi TV következő generációja és a MIUI 11 felhasználói felület is.

REVO2

Kínában rohamosan terjed az 5G, így a Xiaomi is frissíti portfólióját, ezzel pedig még nagyobb részesedésre tudnak majd szert tenni az óriási mértékben növekvő 5G-s okostelefonok piacán. A konkurencia sem pihen, ezen a héten érkezett a Vivo NEX 3, holnapután pedig a Mate 30 Pro 5G-ről fogják lerántani a leplet Münchenben. A piac egyre jobban kezd kiéleződni, a telefongyártók többségének már van 5G-s készüléke, a nagyok közül már csak az Apple a kivétel.

Amellett, hogy az új generációs hálózatokra is tud csatlakozni, a Mi 9 Pro a Xiaomi egyik legújabb technológiáját is megkapja, a 30W-os Mi Charge Turbo-t, amivel a vezeték nélküli töltés sebessége tovább növekszik. Várhatóan az akkumulátor kapacitása is növekedni fog, egyes források 4000 milliamperórás telepet említettek, és az is borítékolható, hogy Snapdragon 855+ kerül majd a motorháztető alá. A külsőn valószínűleg nem lesz változás és a kijelző is marad a 6,39 hüvelykes AMOLED panel. A Mi Mix sorozat következő tagja is 5G képes lesz, a mobil kijelzője támogatja a 2K felbontást és hajszálvékony kávák szegélyezik majd. Úgy tudni, a hátlapra a 108 megapixeles Samsung ISOCELL Bright HMX szenzor kerül majd, ami mellé egy teleobjektív és egy széles látószögű lencse társul. A mobil lelke a nyolcmagos Snapdragon 855+ lapka lesz, a belső memória akár 12 GB is lehet, tárhelyből pedig 1TB-os modellre is lehet számítani. A dizájnnal kapcsolatban nem sokat tudunk, a Xiaomi egyelőre tartotta a száját a Mi Mix-szel kapcsolatban és egy képet leszámítva nem is szivárgott ki semmi a készülékről.A bemutató tehát egy hét múlva lesz, valószínű az elkövetkezendő napokban több dolog is kiderül majd a két újdonságról, akárcsak a MIUI 11-ről és a Mi Tv-ről is, kövessetek minket továbbra is.