Két kijelzővel és Snapdragon 855 Plus-szal érkezett a Nubia Z20

nubia-z20-cover

A Nubia-tól nem áll távol a dupla kijelzős mobilok gyártása, a tavaly debütáló Nubai X után most egy újabb ilyen készülékkel rukkoltak elő, ami Nubia Z20 néven érkezett.


Augusztus 8-án rántotta le a leplet legújabb csúcsmobiljáról a ZTE. A Nubia Z20 a legfrissebb Qualcomm csúcslapkával debütált, tehát Snapdragon 855+ gondoskodik a számítások végrehajtásáról. Az újdonság sajátossága, hogy a 6,42 hüvelykes Full HD+ felbontású AMOLED panel mellé a hátlapjára kapott még egy megjelenítőt. Ennek mérete 5,1 hüvelyk, és HD+ felbontású, szintén AMOLED. Ebből adódóan nem rendelkezik előlapi kamerával a mobil, a hátlapon lévő moduloknak és a másodlagos kijelzőnek köszönhetően tudunk magunkról szelfiket készíteni. Ebben egy 48 megapixeles képstabilizátorral ellátott Sony IMX 585 főkamera áll rendelkezésünkre, melyet egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 3x optikai zoomra képes 8 megapixeles telefotó szenzor egészít ki. A vízszintesen egymás mellett elhelyezett kamerarendszer kettő LED vakut kapott, melyek jobb és bal oldalt helyezkednek el. Érdemes megemlíteni, hogy a ZTE úgy hirdette a készüléket, hogy 8K felbontású videók készítésére is alkalmas lesz. Ez igaz, azonban csak 15 fps adott ebben a felbontásban.

nubia-z20-camera

A csúcsprocesszor mellé 6 vagy 8 GB RAM-ot dukál a motorháztető alá. Tárolás szempontjából pedig UFS 3.0-ás 128 és 512 GB-os variánsok állnak rendelkezésünkre. A dupla kijelző mellé olyan nagy akkumulátort nem kaptunk, 4000 mAh-s telep látja el mindkét megjelenítőt energiával, az üzemidő nem ismert, de adott a 27W-os gyorstöltés.

nubia-z20

Szokatlan módon a telefonhoz két ujjlenyomat olvasó tartozik. Ugyan ilyennel már korábban is találkoztunk, de a Nubia Z20-on ezek közül mindkettő a mobil oldalán egy gombban kapott helyet, így akármelyik kijelzőt is használjuk, fel tudjuk majd oldani az eszközt.

A Z20 egyelőre csak előrendelhető Kínában, értékesítése ugyanitt augusztus 16-tól kezdődik. Kezdő ára 497 dollár, ami átszámítva 143 ezer forintnak felel meg. A 8/512 GB-os csúcsmodellért pedig 173 ezer forintot kell fizetnünk. Hazai megjelenésről még nincs hír.