Két középkategóriás mobillal erősít a Nokia

írta: Viktor

A Nokia 3.2 és 4.2 megfizethető árú középkategóriás okostelefonok lettek, apró szenzorszigettel és módosítatlan Android kezelőfelülettel.


Ha a középkategóriában gondolkozol, mindenképp érdemes megnézni a Nokia 3.2-t, ami nagyjából 50 ezer forintos árcédulájával, és korrekt hardverével jó döntés lehet. A phablet 6,26 hüvelykes HD+ felbontású IPS LCD kijelzőt kapott, felső sávjában egy vízcsepp alakú szenzorszigettel, ezen helyezkedik el az 5 megapixeles szelfikamera. A hátlapi 13 megapixeles modul a Google féle Night Sight funkciót és a Google Lens szolgáltatást is támogatja.Közvetlenül alatta találjuk az ujjlenyomat olvasót, de akár arcalapú feloldást is beállíthatunk. A ház üvegből készült és 159.4 x 76.2 x 8.6 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, az mobil súlya 178 gramm. A 4000 milliamperórás akkumulátor komoly ütőkártya lehet a középkategóriában, mellé Snapdragon 429 rendszerchipet kapunk 2/16 és 3/32 GB memóriával, így akár 2-3 napos üzemidő is kicsikarható a telepből.

Érdekes módon a Nokia 4.2 valamivel kisebb mint fivére, csak 5,7 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A felbontás itt is HD+ és a felső sávban van vízcsepp alakú szenzorsziget, 8 megapixeles kamerával. Az alumínium váz műanyag hátlapot kapott, ezen 13+2 megapixeles modulokat és ujjlenyomat olvasót találunk. A motorháztető alá nyolc magos Snapdragon 439 került. Az elsősleges infók alapján itthon hivatalosan a 3/32 GB-os változat lesz megvásárolható 70 ezer forintért, de létezik 2/16 GB-os kiszerelés is.

Az akkumulátor kapacitása 3000 milliamperóra, töltését microUSB porton keresztül tudjuk megejteni. A készülék 178 grammot nyom és 149 x 71.3 x 8.4 milliméteres méretekkel rendelkezik. Gyárilag Android Pie fut rajta és minden hónap elején érkeznek a havi biztonsági javítások is. Érdekessége még, hogy a bekapcsoló gombba rejtettek egy értesítő LED-et. Itt is van 2D arcazonosítás, Night Sight és Google Lens szolgáltatás. A HMD Global ráadásul minkét masinára háztól házig járó prémium garanciát vállal.

forrás: hmd global, képek: gsmarena