Két olcsó telefont is hozott a Nokia Barcelonába

írta: Viktor

Szokásához híven a HMD Global a belépő kategóriáról sem feledkezett meg, a hagyományos telefonjai sorát a Nokia 210-el bővíti a finn cég. Aki pedig egy olcsó okostelefont szeretne alap funkciókkal, nekik a Nokia 1 Plus-t ajánlja a gyártó.


A butatelefonok között még mindig dominál a Nokia brand, érdemes csak az új Nokia 3310-re gondolni. Az idei év egyik slágere nyomógombos fronton akár a Nokia 210 is lehet. Apró, jól kezelhető, egyszerű, könnyű és masszív.Nálunk 13 ezer forinttól lehet majd beszerezni, az akkumulátor 18 órányi beszélgetést és 20 napos készenléti időt ígér. Van kamerája, alkalmazásokat tölthetünk le rá és a Facebook-ot is elérjük a kis masináról. Ugyan nem rendelkezik IP és MIL-STD védelemmel, de ettől függetlenül bírja a strapát, persze normális keretek között.

A Nokia 1 Plus rendesen meghízott az elődmodellhez képest, a kijelző mérete 5,45 hüvelykesre növekedett. A szóban forgó IPS LCD panel 18:9-es képaránnyal rendelkezik, felbontása 480 x 960 pixel. A hátlap cserélhető, polikarbonátból készült és kék, fekete valamint piros változatokban szerezhetjük be. Kamerából 5 megapixeles került előre, hátul pedig egy 8 megapixeles egység dolgozik LED vaku társaságában. A készülék Android Go (Pie Edition) rendszert futtat, ebből már lehet sejteni, hogy nem egy atomerőműről van szó.A Nokia 1 Plus-tól specifikációi alapján nem kell csodákat várni, a RAM mérete 1 GB amit 8 vagy 16 GB-os tároló egészít ki. A számítások végrehajtásáért pedig a négy magos MediaTek MT6739WW felel. A szokásos kapcsolódási módok természetesen adottak, van Wi-Fi, Bluetooth, jack kimenet és micro UBS 2.0-s port. Az eszköz 2500 milliamperórás akkumulátort kapott, hazai fogyasztói ára pedig 35 ezer forint lesz.

forrás: hmd global, képek: gsmarena