Kettő ujjlenyomat olvasót is kapott a Huawei Mate RS

Ahogy a Huawei P20 és P20 Pro bemutatójának végéhez értünk a cég elnöke Richard Yu előkapta a Huawei eddigi legjobb mobilját.


A Porsche Design Huawei Mate RS nevet kapta a vállalat jelenlegi legdrágább készüléke, azonban most ez az eszköz másabb mint a Porsche Design széria többi tagja, mivel a Huawei minden tudását belepréselte a modellbe. Az RS első ránézésre, nagyon hasonlít a Mate 10 Pro-hoz, mivel nincs notch és alul sem láthatjuk az ujjlenyomat olvasót. Ami igazából mégis ott van, mivel azt a Huawei a 6 hüvelykes 2K felbontású OLED panel alá rejtette el.

Az eszköz ettől függetlenül megkapta az arc alapú feloldás funkciót is és ha ez még nem lenne elég, akkor a hátlapon lévő három kamera modul alatt van még egy ujjlenyomat olvasó. A kamerarendszer ugyan az mint amit a P20 Pro-ban találunk, csak az elhelyezkedés más egy kicsit, hardveresen sincs változás, tehát maradt a Kirin 970 és a 6 GB rendszermemória. A tárolót illetően, 256 és 512 gigabájtos variánsok közül választhatunk.

A Mate RS-ben lévő 4000 mAh-s telepet pedig Huawei mobiloknál elsőként vezeték nélküli töltővel is tölthetjük. Piros és fekete színben szerezhetjük majd be, a 256 GB változat ára 1695 euró, az 512-es pedig 2095 euróba kerül. Arról, hogy hazánkban mikor lehet megvásárolni, egyenlőre még semmit nem tudni. Azt viszont kijelenthetjük, hogy ez lett a Huawei jelenlegi csúcsmodellje, mivel tudásban, teljesítményben és más egyéb funkciókban is a legtöbbet nyújtja.