Kiderült mekkora akkumulátort kaptak az idei iPhone modellek

iphone-11-szeria-akku-cover

Az Apple soha nem szokta elárulni, hogy az újonnan bemutatott készülékeikbe mekkora akkumulátorokat pakoltak. Persze idővel ez más forrásból mindig kiderül, mint várható volt ezúttal sem méretes telepeket kaptunk.

REVO2A szeptember 10-én lezajló bemutatón már láthattuk intő jeleit annak, hogy nem igazán lesznek most sem erősek üzemidőben az új iPhone modellek. Az iPhone 11-ről csak annyit tudtunk meg, hogy 1 órával tovább bírja mint az előd iPhone XR. A másik két eszköz közül az iPhone 11 Pro 4 órával még a Pro Max pedig 5 órával több üzemidőt garantál az előző generációs XS szériához képest. Ezeken kívül maradt még megválaszolatlan kérdés a három készüléket illetően, ami nem más mint a rendszermemória mérete. Bár ezen a téren nem igazán szokott felmerülni probléma, mivel az iOS egy nagyon jól optimalizált rendszer.

Az Steve H.McFly információi szerint az iPhone 11-ben 4 GB RAM-ot és egy 3110 mAh-s akkumulátort találunk, összehasonlításképpen az XR 3GB RAM-al és 2942 mAh-s akkuval rendelkezett. Az iPhone 11 Pro-ban 6 GB RAM és egy 3190 mAh-s akku kapott helyet. Elődje az XS 4 GB rendszermemóriát és 2658 mAh-s akkumulátort tudhat magáénak. Végül a legnagyobb modell, az iPhone 11 Pro Max, 6 GB RAM-al és 3500 mAh-s akkumulátorral debütált. Ezeket összehasonlítva az iPhone XS Max-szal azért már jelentősebb “fejlődést” láthatunk, mivel abban 4 GB RAM és 3174 mAh-s telep volt.

A látott számok alapján elmondhatjuk, hogy az akkumulátor terén kezd az Androidos konkurencia nyomába érni az Apple. Persze azt azért megjegyezném, hogy annyira nem szálltak el ezúttal sem az akkumulátorok kapacitásával. Elég csak a Galaxy Note 10 szériát megemlíteni, ahol a kisebb modell az iPhone 11 Pro Max-al egy méretű 3500 mAh-s akkumulátort kapott.

Frissítve: Az Antutu szerint minden új iPhone modell 4 GB RAM-al rendelkezik.