Kiderült melyik lesz a Samsung első 64 megapixeles kamerával szerelt mobilja

A hónap elején a Samsung bemutatta a 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 kameramodult, amit úgy tűnik rövid időn belül meg is kaphat a vállalat egyik telefonja, ami így a világ első 64 megapixeles kamerával ellátott készüléke lehet.


Lassan két hónapja mutatta be a Samsung a Galaxy A70-et, melynek a pletykák szerint egy új variánsa kaphatja meg a dél-koreai cég 64 megapixeles modulját, az ehhez tartozó készülék pedig Galaxy A70S néven érkezhet. Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor is fog bemutatkozni a Galaxy A70S, de külföldi források szerint csak az év második felében lehet majd számítani az érkezésére. A benne lévő ISOCELL Bright GW1 olyan pixel egyesítő Teracell technológiával és algoritmussal rendelkezik, amely gyenge fényviszonyok mellett 16 megapixeles képeket tudunk készíteni, úgy, hogy a szenzor négy képpontot egyesít a minél tisztább és világosabb kép elkészítése érdekében.

A Samsung új 64 megapixeles kamerája jóval magasabb értékig támogatja a HDR tartományt, ami még szín gazdagabb árnyalatokat eredményez. A Dual Conversion Gain (DCG) technológiának köszönhetően pedig a kapott fényt elektromos, digitális jelekké is át tudja alakítani. A Galaxy A70S hardverspecifikációit illetően semmi újat nem tudunk, az alap A70 Snapdragon 670 processzorral, 8 GB RAM-al és 128 Gb-os belső tárolóval érkezett.

A készülék 6,7 hüvelykes Infinity U megjelenítőjében egy 32 megapixeles előlapi kamerát találunk, hátlapján pedig 32+5 megapixeles modulok kaptak helyet. Az nem kizárt, hogy a Snapdragon lapkát lecseréli majd sajátjára a Samsung, ez jelentősen függ attól, hogy melyik régióba is szánják a Galaxy A70S-t. Bár Judd Heape a Qualcomm egyik vezetője szerint ez a lapka akár 100 megapixeles kamerát is képes lekezelni, meglátjuk, hogyan döntenek Dél-Koreában.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.