Kiderült mennyi Galaxy Foldot adott el a Samsung

DJ Koh a Samsung vezérigazgatója egy CES-en adott interjú során elárult egy sokakat foglalkoztató kérdést, hogy mennyi Galaxy Fold-ot adtak el eddig.


Már az elején lehetett tudni, hogy a Galaxy Fold nem lesz egy néptelefon. Ezt nem csak a 2000 dolláros árának, hanem annak is köszönhető, hogy meglehetősen korlátozott készlet áll belőle rendelkezésre. Ezen kívül persze az első tapasztalatok is közrejátszhatnak egyeseknél. Mint tudjuk a Fold-ot lassan egy éve mutatta be a Samsung kereskedelmi forgalomba csak októberben került, a közben felmerülő problémák miatt. A készülék ugyanis sok tesztelő kezében meghibásodott, a levett kijelzővédő fólia és a zsanérok közé könnyen bejutó szennyeződés miatt. Itthon egyébként a Galaxy Fold hivatalos fogyasztói ára 694.999 Ft, ennyi pénzért pedig egy jobb állapotban lévő autót is tudunk venni.

Valószínűleg sokakat érdekel, hogy mégis mennyit értékesített a Samsung az első hajlítható mobiljából. Korábban már lehetett hallani olyan pletykákat, hogy több mint egy millió példányt adtak el a Fold-ból, pár napra rá, viszont ezt a dél-koreai gyártó cáfolta. Elmondták, hogy egyik alkalmazottuk összekeverte a számokat és ennek köszönhetően indult útjának ez a hír. A jelenleg Las Vegasban futó CES-en DJ Koh a vállalat vezérigazgatója viszont elárulta, hogy az eddig eladott Foldok száma 400 és 500 ezer közé tehető, ami egy egész szép szám ahhoz képest, hogy milyen drága a telefon, illetve, hogy hivatalosan csak október óta van piacon.

galaxy-fold-cover

A pletykák szerint februárban a Galaxy S20 termékcsaláddal együtt fog debütálni a Samsung következő hajlítható mobilja. Az eddig kiszivárgott képek alapján ez a telefon már a Motorola RAZR 2019-hez hasonló dizájnt fog kapni. Ára pedig töredéke lesz a Galaxy Fold-nak, tehát már most biztosra vehetjük, hogy népszerűbb lesz mint az első generáció.

Megvan a Galaxy S20 és a Fold 2 bemutatójának időpontja

Fotókon a Samsung következő hajlítható mobilja

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.