Kiderült, miért fogytak el azonnal a legjobb árú termékek az eMAG Black Friday alatt

Idén is jól sikerült az eMAG-nak Black Friday, több mint 3 millió látogatójuk volt múlt héten pénteken, és közel 7 milliárd forintos forgalmat generált a webáruház. 

Most is 7 óra után néhány perccel nyitották meg az oldalt a felhasználók előtt. A Black Friday előtti napokban beharangozott akciós termékek másodpercek alatt elfogytak, nagyon gyorsnak kellett lenni azoknak, akik vásárolni akartak valamelyik árucikkből. Az eMAG közleményében az áll, hogy az indulást követően mindössze 39 másodperc kellett ahhoz, hogy a 140 darabból álló iPhone SE 2020-as modell elfogyjon. Az AMD processzoros 15,6 hüvelykes Lenovo laptopból 200 darab állt rendelkezésre és 46 másodperc alatt az összes elfogyott. A 32 colos Star-Light TV-ből pedig 50 másodperc alatt talált gazdára a 400 darabból álló készlet.

emag-bf-cover

Sejthető volt, hogy nem több ezres árukészlettel készül az eMAG ezekből az akciós termékekből, csak azok tudták őket megvásárolni, akik valóban nagyon gyorsak voltak.

A webáruház statisztikái szerint a magyar vásárlók 3,1 millió oldallátogatást generáltak, a teljes forgalom pedig 6,9 milliárd forint volt. A felhasználók 45%-a kártyás fizetést választott, 152 ezer rendelést adtak le és több mint 293 ezer terméket vásároltak. Két gépjármű és tizenkettő féldisznó is gazdára talált.

A legforgalmasabb időszakban majdnem 200 ezer felhasználó böngészte az eMAG oldalát webes felületen vagy az applikáción keresztül. A hazai felhasználók átlagosan 34 ezer forint értékben vásároltak, de akadt olyan is, aki 1,7 millió Ft értékben adott le rendelést ezen a napon.

A legnépszerűbb termékek a háztartási eszközök és tisztítószerek voltak, ezekből több mint 43 ezer darabot rendeltek. A játék/baba-mama kategóriában lévő árucikkek is elég kelendőek voltak, ezekből közel 42 ezer fogyott. A harmadik helyre pedig a mobileszközök kerültek összességében 31 ezer darabos eladási számmal.

Az eMAG az ígérte, hogy a rendelések legkésőbb december 4-ig lesznek teljesítve. Aki rendelt pénteken, egyes termékeket már hétfőn kézhez is kapott. A rendelések túlnyomó többsége várhatóan 5 napon belül eljut majd a vásárlókhoz.

Íme a 2020-as eMAG Black Friday statisztikája: