Kiderült mikor jön az iPhone 12 széria

Tegnap az Apple bejelentette, az iPhone 12 mobilok bemutatójának időpontját. A vírushelyzet miatt online eseményt tartanak, ami az eddig megszokottaktól eltérően nem a Special Event nevet kapta, hanem csak simán Apple Event lesz. 

brave_banner_3_gsmring

Most is azt Apple Parkban tartják meg a bemutatót, és a WWDC-hez hasonlóan valószínűleg nem élő adást fogunk látni, hanem egy előre felvett anyagot. A pontos időpont szeptember 15, helyi idő szerint 10 órától kezdődik a közvetítés a Steve Jobs Theater-ből, az időeltolódás miatt nálunk ez 19 órára esik. Kaptunk egy különleges Apple logót is, ami szeptember 28-ig lesz érvényben. Ezzel gyaníthatóan utal valamire az Apple, de hogy pontosan mire, azt valószínűleg csak a bemutatón fogjuk megtudni.

Ha a korábbi évek forgatókönyvét követi a cupertino-i cég, akkor az iPhone 12 mobilok mellett az új Apple Watch még az esélyes, de pletykaszinten felmerült már új iPad és Mac is. Nagyon úgy néz ki, hogy összesen négy modellből áll majd az iPhone 12 széria. A legolcsóbb variáns az iPhone 12 nevet kapja és állítólag 5,4 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. Ezt követi árban és méretben az iPhone 12 Max, aminek 6,1 hüvelykes kijelzője lesz. Az iPhone 12 Pro és 12 Pro Max már három kamerát kap a hátlapra és egy LiDAR szenzort, ezek a készülékek 6,1 valamint 6,7 hüvelykes képernyővel jönnek. Az 5G modem úgy tudni mint a négy modell esetében adott lesz.

Pletykálnak még olcsó Apple Watch-ról is, ami a legnépszerűbb modell a Series 3 dizájnjával érkezhet, de a burkolat alatt jóval naprakészebb hardverrel. Ezzel kapcsolatban hivatalosat viszont még nem tudunk, egyelőre a Series 6 érkezése tűnik csak biztosnak.

Képek: Apple, Phonearena