Kiderült mikor térhet vissza a Samsung Galaxy Fold

Több éves fejlesztést követően egy “váratlan” hibának köszönhetően a Samsung arra kényszerült, hogy visszahívja első hajlítható mobilját, a Galaxy Fold-ot, ami úgy néz ki hamarosan újra kereskedelmi forgalomba kerülhet.


Korábban már lehetett hallani róla, hogy a Samsung-nak sikerült megoldást találnia a Galaxy Fold-ot érintő problémákra. Melyek az eddig információk alapján a porszemekből és más egyéb szennyeződésektől származtak, amik ugye laboratóriumi körülmények között elvégzett tesztek során nem igazán vannak jelen. Ebből adódóan történt meg az az eset, hogy a porszemek a kijelző olyan pontjaihoz jutottak el, ami végül annak meghibásodását okozta. Ezen kívül a kijelzőt védő réteggel is gondok voltak, mivel sokan azt hitték, hogy egy gyári fóliáról van szó, amit leszedtek és ez szintén annak vesztét okozta.

Ezek hatására hívta vissza a Samsung a méreg drága Galaxy Fold-ot még májusban és azóta azon kívül, hogy dolgoznak a hibákon és elvileg sikerült az azokat kijavítani nem igazán hallottunk róla semmit. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy nem szeretnének ismételten oda jutni, hogy vissza kelljen hívni az eszközt, ezért egy hosszasabb tesztidőszak vehette kezdetét.

A dél-koreai newstomato információi szerint melyek a Samsung egyik vezető pozíciót betöltő alkalmazottjától származnak a Samsung Galaxy Fold júliusban lesz ismét elérhető. Azt még pontosan nem tudni, hogy a jövő hónapban mikor, de a forrás szerint hamarosan egy sajtótájékoztató keretein belül bejelentik majd a start időpontját.

Mint arról korábban beszámoltunk, a dél-koreai cég jutalmazni fogja azokat, akik nem vonják vissza Fold előrendelésüket, kíváncsian várjuk, hogy ezek után mennyire lesz majd kapós a modell, bár nem hinném, hogy a Samsungnak tartania kellene attól, hogy a rendelkezésre álló korlátozott számú példány nem fog elfogyni.

FORRÁSnewstomato
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.