Kiderült milyen lesz az LG futurisztikus, feltekerhető kijelzős mobilja

A Wing után egy újabb különleges mobillal áll elő az LG. A kisebbik dél-koreai gyártó feltekerhető kijelzős készülékéről már hónapok óta pletykálnak és most az is kiderült, hogy pontosan miként kell elképzelnünk egy ilyen eszközt.

Egyelőre nem tudni mikor mutatkozik be hivatalosan a készülék, az LG most csak néhány képet és egy mozgóképet osztott meg, részleteket nem árultak el. Ezekből ugyan a dizájn kiderül, de a speficikációkkal a és funkciókkal kapcsolatban semmit nem tudunk meg. LG Rollable néven érkezik majd a különleges masina, amit főként a Galaxy Fold és a Mate X sorozat kihívójának szánnak. Az már most leszögezhető, hogy a Samsung és a Huawei mobiljához képest jóval vékonyabb lesz az LG megoldása.

Hasonló technológián alapul az LG újdonsága mint az eddigi hajlítható mobilok, itt is hajlékony panelt kapunk, csak a tálalás lesz más. Egy motorikus kicsúszó mechanizmus segítségével lehet majd módosítani a képernyő méretét és képarányát, ami az elsődleges információk alapján alapesetben 6,8 hüvelyk, tablet módban pedig 7,4 hüvelyk lesz.

Egyes pletykák szerint még 2021 első negyedévében bemutatkozik majd az LG Rollable. A specifikációk tekintetében csúcshardverre számítunk, ebből adódóan Snapdragon 888 kerülhet a motorháztető alá és az 5G modem sem fog hiányozni a repertoárból.

Akárcsak a többi hajlítható mobil ez a készülék is elég zsebbe nyúlós történet lesz. Nem hivatalos információk szerint több mint 2300 dollárt kérnek majd érte, ami közel 700 ezer forint környéke, néptelefon tehát biztosan nem lesz belőle.