Kihívót kap a Revolut: 50 dollár bónusz és akár 8% cashback a Crypto.com-nál

Szolgáltatásait tekintve a Crypto.com a Revolut egyik legnagyobb kihívójává léphet elő. A cég az elmúlt időszakban megkezdte a VISA kártyák kiszállítását Európába és a magyar Forintot is felvették a támogatott pénznemek közé.brave_banner_3_gsmringA Crypto.com-ot 2016-ban alapították, és azóta folyamatosan növekszik felhasználótábora. Már a névből is kitalálhattad, hogy a cégnek a kriptopénzekhez van köze. Főbb csapásirányuk a DeFi (decentralizált pénzügyek) ahol minden pénzügyi művelet központi irányítás nélkül, okosszerződéseken keresztül zajlik a blokkláncon, és mindenki maga dönti el mi történjen megtakarításaival. Ez mellett persze vannak más szolgáltatások is, van például saját váltója és hitelezési platformja is a Crypto.com-nak, tudsz náluk kriptopénzt vásárolni, lekötni és kamatoztatni, de akár hitelt is vehetsz fel a megfelelő fedezet ellenében. A Crypto.com applikáció elérhető a Play Áruházban és az App Store-ban, a telepítést követően – az EU-s szabályoknak megfelelően – igazolnod kell magad személyigazolvánnyal vagy útlevéllel, ezt követően veheted igénybe a szolgáltatásokat.

A Revoluthoz hasonlóan itt is lehet igényelni bankkártyát. Több csomag is van, az ingyenesnél egy kék plasztikkártyát kapsz, amivel minden vásárlás alkalmával 1% visszatérítés jár a CRO-ban, ami Crypto.com saját natív tokenje. Ezt utána természetesen át lehet váltani fiat pénzre is (pl.: dollár, euró vagy angol font), amit utána szabadon elkölthetsz bármire. Hasonló szolgáltatás a Revolutnál is van, de ott 4200 Ft-ot kérnek érte havonta és Európában csak 0,1 százalékos visszatérítés jár.

Ez a kártya teljesen ingyenes, de vannak “fizetős” csomagok is, ahol már több extra szolgáltatást is kap a felhasználó. Lakóhelyednek megfelelően EUR, USD vagy GBP alapú a kártya, de a váltás bankközi árfolyamon történik forintra. A mobilalkalmazáson keresztül tudod feltölteni a kártyát akárcsak a Revolutnál, de lehet választani SEPA utalást is. Ami a lényeg, bárhol fizetsz a kártyával jár az 1% cashback, persze ha nem az ingyenes kártyát kéred, akár 8% visszatérítést is kaphatsz vásárlásonként.

Ha valakit érdekel a kriptopénzek világa, nyugodtan tanulmányozza a Crypto Earn menüpontot, ahol a megszerzett kriptókat lehet kamatoztatni. Jóval magasabb kamatot kapunk éves szinten mintha bankba vinnénk a pénzünket. Ha stablecoin-t vásárolnunk (USDT, USDC, Dai, Paxos Standard, TrueGBP, TrueAUD, TureCAD) gyakorlatilag semmilyen kockázatot nem vállalunk és éves szinten 10-12% kamatot tehetünk zsebre. A stablecoin-ok egy adott fiat pénz árfolyamát követik, például dollár vagy euró, lényegében egy digitális pénz.

Ha vásárolsz a Crypto.com saját tokenjéből a CRO-ból, és tartod fél évig, akkor kaphatod meg a magasabb kamatokat és ilyenkor lehet választani a “fizetős” kártyák közül is. Ezek után tulajdonképpen nem is kell fizetni semmit, hiszen a lekötött CRO-t hiánytalanul visszakapod fél év után. Havidíja egyik kártyának sincs, csak a CRO lekötést kell vállalni, jelenleg 50,5 Ft körül mozog egy CRO.

A következő kártyák közül lehet választani:

  • Midnight Blue: Ez az ingyenes, amely 1%-os cashback-et ad, nem kell hozzá tartani CRO tokent. Az ATM-es pénzkivételi korlát 200 dollár és 2.000 dollárig költségmentesen válthatunk valutákat.
  • Ruby Steel: Ahhoz hogy megkapd ezt a kártyát, 1000 CRO tokent kell tartanod. 2%-os cashback-et kínál és ingyenes Spotify előfizetést. A pénzkivételi korlát már 400 dollárra emelkedik, az átváltási limit pedig 4.000 dollárra.
  • Jade Green/Royal Indigo: Akkor választhatod ezeket a kártyákat, ha 10.000 CRO tokent kötsz le. A cashback már 3%, a pénzkivételi korlát 800 dollár, az átváltási limit 10.000 dollár. Ha van Netflix és Spotify előfizetésed a Crypto.com állja a havidíjadat.
  • Icy White/Frosted Rose Gold: Ha befektetsz 100.000 CRO tokent, akkor kerülhetsz ebbe a kategóriába. A Cashback felugrik 5%-ra, 100%-ban visszakapod a Spotify, Netfilx és Amazon Prime előfizetésed árát. 10% kedvezmény kapsz az Expedia-nál, privát tag leszel és különböző kamat-bónuszokat kapsz.
  • Obsidian Black: Ez a legmagasabb kategória, amit akkor érhetsz el, ha 1.000.000 CRO-t kötsz le. A cashback itt már 8% és minden olyan extrát megkapsz, amit az Icy White és Rose Gold kártyáknál. Sőt, ezekhez még hozzá jön 10%-os airbnb kedvezmény és egy privát Jet tagság. Ez a szint már nem az átlagfelhasználó kategória, 1.000.000 CRO jelenleg több mint 50 millió forint.

Ha nem is a “fizetős” csomagok közül választasz, az ingyenes kártyát az 1% cashback miatt mindenképp ajánlott megrendelni. Aki pedig egy kicsit komolyabban érdeklődik a téma iránt érdemes “befektetni” valamelyik fizetős csomagba, hiszen gyakorlatilag semmibe nem kerül, csak a pénzünket kell mellőzni 6 hónapig. Van egyébként néhány üzlet és étterem, ahol 10% visszatérítést adnak a vásárlások után, ilyen például a KFC, a McDonald’s, az Aldi, az Auchan és a Lidl. Ezt a kedvezményt viszont az ingyenes kártyával nem tudjuk igénybe venni.Ha amit csak lehet kártyával fizetünk és a fenti helyek valamelyikére járunk pénzt költeni, pár hónapon belül meg is térül az 50.000 Ft, amit lekötöttünk fél évre. Aki pedig ezen a linken keresztül regisztrál, kap ajándékba 50 dollár értékű CRO-t (kb. 300 db) és már csak 700-at kell szereznie a Ruby kártya megrendeléséhez, ami azt jelenti, hogy nagyjából 35 ezer forintot kell bele invesztálni a saját pénzéből.

A Crypto.com kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, 360 millió dolláros biztosítási fedezettel rendelkeznek. A legmagasabb biztonsági standardok alapján működnek és ez az első kriptocég a világon, amely rendelkezik ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27701:2019, PCI:DSS 3.2.1 tanúsítványokkal. Minden egyes tranzakciót a Crypto.com csapata monitoroz, van kétfaktoros azonosítás, és lehet biometrikus azonosítást is választani.A Crypto.com ezek mellett rengeteg más szolgáltatásokkal is rendelkezik, bizonyos időközönként például Bitcoint vagy más kriptopénzeket is lehet náluk féláron vásárolni. Van váltójuk és a megszerzett kriptóidra hitelt is lehet felvenni. Ha lekötsz valamit, a kamatot heti szinten kapod, aki pedig az évi 20%-os hozamért tesz letétbe CRO-t, naponta megkapja érte a kamatot, amit ezt követően már el is tud költeni. Ilyen magas kamatok jelenleg egyik banknál sincsenek, egy kisebb összeggel mindenképp érdemes kipróbálni, ha mással nem legalább stablecoin-nal, ott nincs nagy kockázat és egyébként is folyamatosan gyengül a forint.

A Crypto.com-ra itt tudsz regisztrálni, az alkalmazás már a Play Áruházban és az App Store-ban is elérhető, ha szeretnéd megkapni az 50 dollár bónuszt használd a mc8ya2maud refferal kódot!

Frissítve: A Crypto.com-on vasárnap este karbantartás kezdődött, várhatóan 24-48 órán keresztül a szolgáltatások többsége szünetel.

Az oldalon található információ a szerző magánvéleményét tükrözik. A cikk nem valósít meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.