Kimagasló eredményeket ért el a Huawei az első negyedévben

A Huawei az elmúlt évek során egyre előrébb kerül az értékesítések alapján a mobilpiacon, a cégnél úgy vélik pár éven belül az első helyen lévő Samsungot is megelőzhetik, mi sem bizonyítja ezt jobban mint az első negyedév statisztikái.


Hatalmas növekedéssel zárt az elmúlt negyedévet a kínai Huawei az IDC által összeállított statisztikai adatok szerint. Míg a nevesebb gyártóknak a múlt évhez képes rosszabb mutatókat értek el, a Huawei-nek sikerült 50,3%-al több telefont értékesíteni mint tavaly. A Huawei mellett a Vivo tudott még jobban teljesíteni, 24%-al növelte a leszállított készülékek számát. Az első negyedév vesztese a számok alapján mindenképpen az Apple, mivel a cupertinoi cégnek 30,2%-al csökkentek mobilos eladásai. A lista elején lévő Samsung pedig 8,1%-al adott el kevesebb telefont mint 2018 első három hónapjában. A dél-koreai cég egyébként 23,1%-al uralja jelenleg a mobil piacot, mögötte szorosan a Huawei a maga 19,0%-os részesedésével, harmadik pedig az Apple, de már jóval kevesebb 11,7%-al.

Az IDC által közzétett adatok arra is kitérnek, hogy míg tavaly az első negyedévben 332,7 millió telefon szállítottak le a kereskedőknek a gyártók, idén ez a szám jóval kevesebb lett, a jelentés szerint 310,8 millió darabról van szó. Az új mobilok utáni kereslet egyébkén már jó pár hónapja csökkenő tendenciát mutat. Ezt a Xiaomi és az Oppo is megérezte, mivel előbbi 10,2%-al míg utóbbi 6,0%-al kevesebb készüléket szállítmányozott.

Valószínűleg a második negyedévben nőni fog az érdeklődés a Samsung mobilok iránt, mivel a Galaxy A széria az elmúlt időszakban rengeteg telefonnak gazdagodott, melyek értékesítése nemrég kezdődött. A Huawei-nél pedig látható a sok fejlesztés és innováció gyümölcse, hatalmas az érdeklődés a készülékeik iránt ezt az IDC program alelnöke Ryan Reith is megjegyezte.

FORRÁSidc
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.