Kína kitilthatja az iPhone-okat, szabadalmi jogok megsértése miatt

írta: remake

A Qualcomm és az Apple már régóta vitatkozik egymással, most Kínában a bíróság hozott egy előzetes döntést, amiben a processzorgyártónak adott igazat.


A helyi bíróság úgy vélte, több régebbi iPhone modell is megsértett pár Qualcomm szabadalmat. Ezért eltiltotta az Apple-t készülékei értékesítését, az iPhone 6s-től kezdve az iPhone X-ig. Mivel ez egy előzetes döntés, ami ellen az Apple fel is lebbezett, az ügy akár évekig elhúzódhat.Szakértők szerint nem kell attól tartania Cupertinónak, hogy végül valóban le kell vennie a telefonokat a polcokról Kínában. Úgy tudni egy szoftverfrissítéssel könnyen áthidalhatja a problémát az Apple, így továbbra is megvásárolhatóak maradnak az almás mobilok az ázsiai országában.Ez persze a Qualcommnak nem tetszik, de mindkét fél máshogy látja a dolgokat, a Qualcomm szóvivője az alábbiakat mondta el: “Az Apple továbbra is szellemi tulajdonunk haszonélvezője, miközben nem hajlandó ezért kompenzációt fizetni.”

A cupertonóiak pedig a következőképp reagáltak: “A Qualcomm törekvése termékeink betiltására újabb kétségbeesett lépés egy illegális tevékenységeket folytató vállalattól, amely világszerte vizsgálat alatt áll.”

forrás: gsmarena