Kínába küldtek adatokat tulajdonosaikról Nokia mobilok

A HMD Global remek munkát végzett az elmúlt évek során, ugyan a Nokia telefonok még nem olyan népszerűek még mint annak idején, de egész jó úton haladt a cég idáig, mivel most egy kicsit meginoghat a bizalom a készülékek iránt.


A norvég NRK szerint egyes Nokia modellek érzékeny adatokat továbbítottak Kínába minden egyes bekapcsoláskor. Ha pedig ez nem lenne elég, ezek az információk titkosítatlanul lettek elküldve, ami azt jelenti, hogy akár más is hozzá férhetett ahhoz, hogy az adott készülék éppen hol van, tehát a telefon pontos helyzete is továbbítva lett a SIM kártya száma és az adott modell sorozatszáma mellett.

A fentieket egy felhasználó, Henrick Austad megfigyeléseire alapozzák, aki elmondása szerint észre vette, hogy Nokia 7 Plus mobilja minden bekapcsoláskor egy vnet.cn domainra küldi el ezeket az információkat. Természetesen ezek után a HMD Global is kiadott egy közleményt, melyben azt állítják, hogy korábban valóban történt egy ilyen eset egy hibának köszönhetően, de ezt a januári frissítéssel már orvosolták.

Az eddigiek alapján csak a Nokia 7 Plus készülékek érintettek az ügyben, de a finn adatvédelmi ombutsman vizsgálatot indított a HMD Global ellen.

forrás: phonearena

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.